Search
  • niinalumisalmi

3 meikkityyliä aikuiselle naiselle

Updated: Nov 11, 2020

Tuntuuko meikkaaminen haasteelliselta tai kaipaatko vaihtelua meikkityyliisi? Miksi kannattaa kiinnittää huomiota kulmiin? Miten tuot valoa katseeseen?


Seuraavat meikkityylit on suunniteltu +70 naiselle, mutta voit hyvin poimia näistä vinkkejä ja ideoita, olit minkä ikäinen vain. Meikkaamalla pystyt korostamaan omia parhaita ja persoonallisia piirteitäsi. Kauniissa ja itsesi näköisessä meikissä olosi on itsevarma.


luonnollinen, pelkistetty

Luonnollinen + 70 meikki, #kypsännaisenmeikki

Olen tässä meikissä pyrkinyt luonnollisuuteen, mutta kuitenkin antamaan pientä piristystä ilmeeseen. Luomen ulkonurkassa käytetty sävy on hieman harmahtava, tumma beige.


Edellä kuvattu luomivärin sävy sopii monelle erinomaisesti. Jos et ole tottunut luomivärin käyttäjä, tämä sävy on myös hyvä väri aloittelijalle, sillä sen saa häivytettyä helpommin kuin tummat värit.


Huulipunan väri on lähellä huulten luonnollista väriä antaen silti hieman heleyttä kasvoille saman sävyisen poskipunana kanssa. Poskipunaa on niin ikään lisätty vain vähän.


Kulmien merkitys on kypsän naisen meikissä korvaamaton. Jos kulmasi ovat hyvin muotoillut, värjätyt tai piirretyt, nostaa tämä yksin koko silmän seutua ja kohottaa kokonaiskuvaa uskomattoman paljon.

Älä piirrä kulman korkeimmalta kohdata silmän ulkonurkkan suuntaan liian pitkälle alaspäin. Jo milli liikaa pituutta tekee silmäluomista ja katseesta raskaamman näköisen. Kulmat on hyvä piirtää pieni veto kerrallaan matkien omia kulmia, raskaalla kädellä vedetty viiva ei näytä luonnolliselta eikä nuorekkaalta.


Pidä siis hyvä huolta kulmistasi, ne ovat kasvojesi, erityisesti katseesi kehys! Kulmia voit korostaa vielä vähän lisää lisäämällä ihoasi vaaleampaa kiillotonta luomiväriä kulman korkeimman kohdan alle. Lisää luomiväriä varovasti ettei leviä laajalle alueelle, jolloin vaalea väri korostaa raskaita silmäluomia.


Jos ripsesi ovat lyhyet tai et mielelläsi käytä ripsiväriä, jo pelkkä silmänrajauskynä antaa vaikutelman tuuheammista ja tummemmista ripsistä. Rajaus kannattaa tehdä lähelle silmän sisärajaa, niin se vaikuttaa siistimmältä.

Nosta silmäluomea vasemmalla kädellä niin, että näet silmän sisärajan. Piirrä raja pieninä pätkinä mahdollisimman lähelle sisäluomea. Jos kätesi tärisee, tue sitä poskeesi tai nenääsi. Jos tiedät, että tarvitset tukea, tee ensin silmämeikki ja vasta tämän jälkeen meikkipohja niin meikki ei sotkeudu.


Jos olet vaalea, harkitse rajauksissa muitakin värejä kuin mustaa. Ruskea voi olla erityisesti päivämeikissä pehmeämpi ja edukkaampi sinulle. Tässä meikissä rajauksessa käytetty luumun väristä rajauskynää.


naisellinen, vaaleanpunainen

kypsän naisen meikki, meikki +70

Värit eivät ole kiellettyjä meikissä, vaikka et olisikaan alle neljäkymmentä. Vaaleanpunainen on kaunis ja naisellinen väri ja antaa meikkiin pehmeän yleisvaikutelman.


Sinisen eri sävyt, kaunis lila tai vaikka turkoosi ovat kokeilemisen arvoisia. Väriä voit lisätä myös rajaukseen. Koko silmän tumma ja vahva rajaus sopii vain harvalle aikuisemmalle naiselle, rajaa mieluummin vain silmän ulkonurkka. Valitse värisävyt, jotka ovat sinun omaan värimaailmaasi sopivat.


Itsellesi sopivat neutraalit meikkisävyt löytyvät, kun mukailet niissä omien huultesi ja ihosi väriä. Muista valita sinertäväpohjainen tai kellertäväpohjainen poskipuna ja huulipuna sen mukaan oletko kylmä vai lämmin vuodenaika. Mitkä värit sinulle sopivat? Lue lisää täältä.

Meikkipohja iholle kannattaa tehdä ohuelle meikkivoiteella, joka levittyy helposti. Näin vältyt korostamasta ikääntymistä iholla. Pohjustusvoide alla ehkäisee myös meikin asettumista ihon uurteisiin ja epätasaisuuksiin.


dramaattinen, vahva

#iltameikki+70 #kypsännaisenmeikki

Iltameikki tai juhlameikki voi olla voimakaskin, iällä ei ole tämän suhteen merkitystä. Vain sillä, mitkä ovat omat mieltymyksesi ja sillä mikä sopii persoonallesi ja kasvoillesi on.


Tässä meikissä luomille on laitettu vähän mustaa ja rajaukset ovat niin ikään mustat. Dramaattisen meikin voit luoda myös vaikkapa tummansinisellä tai harmaalla.


Jos luomesi ovat yhtään raskaat, älä levitä tummaa luomiväriä kulman korkeimman kohdan sisäpuolelle. Meikistä tulee helposti suttuinen.


Huulenrajauskynällä voit ylittää huulten oman rajan ihan vain puolen millin verran mikäli haluat luoda täyteläisemmän näköiset huulet. Jos teet näin, huulipunan kannattaa olla matta. Kiiltomainen väri lähtee helposti leviämään mahdollisiin juonteisiin huulten ympärillä.


Koska dramaattisessa silmämeikissä käytetään tummia sävyjä kannattaa vastapainoksi tuoda katseeseen valoa lisäämällä silmän sisänurkkaan pienellä ja kapealla siveltimellä varovasti vaaleaa luomiväriä. Myös kiiltävä vaalea on ok, kunhan muistat varoa, ettei se levity laajalle alueelle korostaen silmänalusia, raskaita silmäluomia tai kasvojen juonteita.


Kuvassa yllä postauksen meikkeihin käytettyjä tuotteita. Jos haluat, voit käyttää huulipunaa myös poskipunana tai luomivärinä, jolloin saat varmasti yhteensopivan ilmeen. Lisää varovasti ja jätä tämä vinkki kuitenkin käyttämättä, mikäli huulipunasi on kiiltomaista tai se kimaltaa muuten.


Aikuisen naisen ykkösmeikkituotteet:

  • valokynä, juonteisiin ja uurteisiin sekä silmänalusiin

  • ripsiväri ja/tai silmänrajauskynä silmien ja ripsien korostamiseen

  • kulmakynä, joka ei ole liian tumma!

  • huulipuna mieleisessäsi sävyssä, monikäyttöisin on kiilloton versio


Mukavia meikkaushetkiä! Ensi viikolla luvassa asiaa talvipukeutumisesta; erityisesti talvitakeista ja ulkovaatteiden asustamisesta.


256 views0 comments

Recent Posts

See All