Search
  • niinalumisalmi

5 virhettä pukeutumisessa ja kuinka ratkaista ne

Updated: Oct 12, 2021

Kun peilistä katsoo tyyppi, jota et tunnista itseksesi, heijastuu se ulospäin negatiivisesti. Jos tuntuu siltä, että olet vääränlainen ja sinulle ei löydy vaatteita, olet väärässä. Olet silloin vaan sattunut löytämään vääränlaiset vaatteet.Käy läpi vaatekaappisi ja etsi alla olevat virhekriteerit täyttävät pukimet. Pistä kiertoon epäsopivat tai opi käyttämään vaatteita niin, että ne tuovat vahvuutesi esille paremmin. Sinulle kaunis ja sinun omaa kauneuttasi tukeva tyyli odottaa sinua.


Virhe 1

Vaatteesi helma tai lahkeet katkeavat väärälle kohdalleKun vaate loppuu "oikeaan kohtaan" vartaloa, se tuo esiin sinut parhaimmillasi.

Kohta, mihin vaate loppuu on se paikka mihin katse kiinnittyy, etenkin jos värit katkeamiskohdan molemmin puolin poikkeavat toisistaan suuresti. Vie katse siis sinne, mistä pidät itsessäsi eniten.


Kiinnitä samoin huomiota yksityiskohtien paikkoihin. Yleensä ne vievät huomion sinne missä ovat. Toisaalta esimerkiksi erilaiset laskostukset ja rypytykset voivat myös hämätä silmää ja häivyttää.


Pikaratkaisu: Nostauta esimerkiksi vyön avulla tunikan, mekon tai paidan helmaa ja asettele vaate kauniimmin. Tuo yksityiskohtia asusteiden muodossa sinne, minne haluat katseen kiinnittyvän. Korkeammat korot voivat myös toimia ratkaisuna, jos alaosa saa sinut näyttämään tukevalta tai lyhyeltä.Virhe 2

Kuljet täysin muodottomissa kokonaisuuksissaOli vartalon mallisi ja kokosi mikä tahansa, vältä pukeutumasta vaatteeseen, joka ei tuo millään tavalla vartaloasi esiin. Makkarankuoreen ei tarvitse puristautua, mutta kokonaisuus, joka ei tuo esille mitään osaa vartalossasi ,saa sinut takuuvarmasti näyttämään hattivatilta. Löydä oma tapasi tuoda esille vartaloasi edustavasti ja sinulle sopivalla tavalla.


Pikaratkaisu: Käytä löysää alaosaa tiukemman yläosan kanssa ja toisinpäin. Jos molemmat osat ovat hieman rennonpia, tuo esim vyötärö esille vyön avulla tai asettelemalla yläosa ainakin osaksi alaosan sisään. Suosi erilaisia vöitä.


Lue lisää vyötärön korostamisesta blogiaiheesta "Kuinka näyttää hoikemmalta?"Virhe 3

Vaatekaappisi on täynnä vain yhtä väriä tai vaatemallia/ ostat heräteostoksiaOstatko aina vain samanlaista ja toistat kaavaa? Tai osteletko hutiostoksia? Innostut kaupassa jostain vaatteesta ja kotona huomaat, että sinulla on läjä vaatteita, joista mikään ei oikeen sovi yhteen minkään kanssa? Ehkä vaatekaappisi on yksinkertaisesti täynnä vain mustaa. Tai sinulta löytyy 20 paria identtisiä mekkoja.


Pikaratkaisu: Pidä ostoksille mennessä mielessä se vaate, joka on heikkoutesi. Älä osta vaatetta, jos et keksi minkä omistamasi vaatteen kanssa sitä voisi käyttää. Kokeile monivärisiä kuoseja, joissa on myös mustaa. Modifio identtisiä mekkojasi ompelijalla tai jos olet kätevä tuunaa itse.


Neuvoja kokomustan tyylin piristämiseen löydät otsikon "Eroon kokomustasta ilmeestä" alta.Virhe 4

Pukeudut väreihin, jotka eivät tue omia värejäsiKun katsot itseäsi peilistä onko vaikutelma väsähtänyt vaikka olet oikeastaan nukkunut ihan hyvin? Toinen hälytysmerkki on jos peilistä tuntuu näkyvän ainoastaan upeanvärinen vaate.


Kiinnitä huomiosi siihen saako vaate sinut säteilemään. Jos jäät kovasti taka-alalle, voi väritys olla sinulle liian kirkas tai tumma. Myös esimerkiksi vitivalkoinen vaate voi olla liian kirkas.


Pikaratkaisu: Joskus epäsopiva väri voi olla suosikkisi. Hanki huivi, takki tai muu kasvojasi lähellä oleva vaate tai asuste ja pidä sitä "huonompien värien" kanssa. Perehdy omiin väreihisi.


Lue lisää väreistä blogiaiheesta "Omien värien löytäminen".


Virhe 5

Käytät vaatteita, jotka masentavat sinua


Et jaksa "yrittää" pukeutua, koska mikään ei vaan näytä hyvältä. Vedät päällesi vaatekaappisotkusta ensimmäiseksi vastaan vyöryvät housut ja paidan ja masennut entisestään...


Pikaratkaisu: Jos joku vaate saa sinut tuntemaan olosi vähemmän kauniiksi, tämä vaate tuskin on sinulle oikea pari. On aika löytää sinulle ne vaatteet, jotka saavat sinut tuntemaan olosi ihanaksi!


Lue lisää tyylin merkityksestä blogiaiheesta "Kauneus on kantajansa silmissä ja sielussa".


Löysitkö kaikki vasemman puolen kuvissa näkyneet pukeutumisongelmat? Huomasitko kuinka kuvissa oikealla kokonaisuus muuttui pienillä muutoksilla?


Muista viiden virheen lista myös silloin, kun teet ostoksia. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset?


1.Onko vaate sopivan pituinen helmasta/hihoista/lahkeista?

2. Imarteleeko vaatteen malli sinua?

3. Onko sinulla jo tämä vaate ennestään? Tai

Minkä jo vaatekaapissasi olevan vaatteen kanssa tätä käytät?

4. Saako väri sinut hehkumaan?

5. Herättääkö vaate positiivisia tuntemuksia?


Oletko pähkäillyt tyyliaiheisten ongelmien kanssa jo pitkään ja toivot henkilökohtaista apua. Voit ottaa yhteyttä soittamalla minulle 045-8529121 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen niinalumisalmi@gmail.com. Löydät minut myös Facebookista nimellä Stylisti Niina Lumisalmi ja Instagramista https://www.instagram.com/niinalumisalmi/


234 views0 comments

Recent Posts

See All