Search
  • niinalumisalmi

8 tapaa pitää paitapuseroa

Vaatteiden monipuolinen käyttäminen ja yhdisteleminen antaa sinulle persoonallisen ilmeen ja tekee pukeutumisesta vähemmän tylsää. Jos olet koko päivän menossa ja joudut esiintymään useassa eri tilaisuudessa saat freesattua vaatekokonaisuuttasi helposti. Etkä joudu kantamaan mukanasi toista vaatekertaa pukupussissa tai isommassa laukussa.


Käytännön kannalta katsottuna se, että osaa yhdistellä ja käyttää yhtäkin vaatetta monella eri tyylillä mahdollistaa mm. matkustamisen vähemmällä vaatemäärällä. Se on myös taloudellista. Vaatetta tulee näin vaihtelunhaluisenkin käytettyä useammin ennen lopullista kyllästymistä. Niin ikään et joudu jatkuvasti vaatekriiseihin.


Lisää yhdistelemisestä ja vaatekriisien ehkäisemisestä voit lukea täältä.Tämän kertaisessa jutussa keskityn paitapuseroon.


Mekon tai housuasun alla

#paitapuserotyyli #paitapuseroyhdistelmät

Paitapusero ryhdistää mekkoa tai kauluksetonta housuasua. Samalla saat kevyet hihat hihattomaan tai vaikka holkkikihaiseen mekkoon.


Jos mekko on pidempihihainen ja musta, tehokkaan väriset paitapuseron kaulukset ja hihankäänteet piristävät huomattavasti tummaa kokonaisuutta.


Perinteinen tyyli housun sisään työnnettynä

#paitapuserotyyli #paitapuseronasustaminen

Jos paikka ja tilanne sallii, mutta lähinnä vapaa-ajan pukeutumisessa voit työntää paidan housujen sisään vain edestä ja helma takana voi jäädä rennommin päälle. Kun työnnät paidan housuihin, vedä paitaa hitunen ylöspäin että vaikutelma ei ole kiristävä ja mahaa puristava.


Käärimällä hihat ylös katkaiset pitkien käsivarsien pituutta tai voit tuoda esille kapeita ranteita tai vaikka kaunista rannekelloa. Vyön käyttäminen lisää huoliteltua olemusta ja business-uskottavuutta.


Muista, että jo asusteilla saat paljon aikaan. Jos valitsemasi asusteet ovat itsessään näyttäviä ja persoonallisia, ei sinun tarvitse kuin vaihtaa huivia tai korua. Pukeutumisesi näyttää ihan erilaiselta!


Toinen perinteinen tapa: rennosti housujen päällä

#paitapuserotyyli #paitapuseronasustaminen

Tämä tyyli sopii hyvin rennompaan tilanteeseen. Kaulukset paidassa ryhdistävät silti hieman olemusta. Jälleen asusteilla saat melko tylsästä kokonaisuudesta mielenkiintoisemman.


Neliömäinen paita tekee helposti hallaa pitäjälleen, sillä se tekee tasapaksun näköiseksi. Suosittelen tämän tyyppistä tapaa pukea paita kapeamman alaosan kanssa, muuten saatat vaikuttaa ihan muodottomalta pötkylältä. Tiimalasi- ja päärynävartaloiset, seuraava paitapuseron pukemistapa on parempi teille!


Vyö paidan päälle

#romanttinentyyli #paitapuserotyyli #paitapuseronasustaminen #monipuolinenpaitapusero

Vyö paidan päälle puettuna tuo vartalon ääriviivoja enemmän esille. Paitsi vyötärö, myös vyö tulee näin puettuna esille selkeästi ja voit sen avulla muuttaa kokonaisilmettä radikaalistikin. Valitse niittivyö ja et olekaan enää niin toimistotäti tai kiiltävä ja leveä punainen nahkavyö ja et jää seinäkukaksi.


Kokeile pukea paitapuseron kanssa jotain niin herkkää ja romanttista kuin pitsi-tai vaikkapa tyllihame. Saat upean naisellisen kokonaisuuden.


Auki kokonaan, eli takkina

#paitapuserotyyli

Erityisesti kesäisin paitapusero voi toimia vaikka takkina. Mikset voisi lisätä paitapuseroa hihoiksi topin tai tunikan päälle sen sijaan että puet tähän tarkoitukseen bleiserin tai uhuen neuletakin?


Yhdistettynä toiseen paitapuseroon tai liiviin

#paitapuserotyyli #paitapuseronasustaminen #paitapuseroyhdistelmät

Kahdet kaulukset päällekkäin on kiva yksityiskohta, ja luo ikäänkuin tuplakehykset kasvoillesi. Päällä olevasta paidasta voit kääriä hihat ylös tai voit tuunata siitä hihat poistamalla itsellesi saman tyyppisen liivin kuin minulla on päällä kuvassa.


Jos pidät tuunaamisesta, tässä vielä helppo tuunausvinkki, liimaa tai ompele puserosi kaulukseen helmiä, stasseja, niittejä tms ja sinulla on ihan omanlaisesi yksityiskohta paidassasi.


Vain ylänappi tai kaksi kiinni

#paitapuserotyyli #paitapuseronasustaminen

Tämä tapa pitää paitapuseroa sopii kun pusero ei ole kovin jämäkkä vaan pehmeästi laskeutuva. Näin puettuna paitapusero toimii turvavaatteena, joka kätkee epävarmuusalueita kun muu kokonaisuus on vartaloa mukailevaa materiaalia. Hyväksi testattu keino :), eikä näytäkään pöllömmältä! Muista koru!Auki, sidottuna vyötärölle tai kiinni sidottuna vyötärölle

#paitapuserotyyli

Napit voit jättää kokonaan auki tai napittaa maun mukaan. Tämä rennonpi tapa toimii erityisen hyvin myös pitkän mekon kanssa.


Jos sinulla on pitkä selkä, mutta lyhyet sääret pystyt näin katkaisemaan yläosan pitkää vaikutelmaa ja luomaan mielikuvan säihkysääristä. Tai jos ongelmasi on ollut se, etteivät napit mene kiinni rintojen kohdalta, tässäpä vapaa-aikaan mukava tapa pitää puseroa.


Mikä näistä 8 tavasta on suosikkisi? Onko sinulla suosikkipaita tai ovatko omistamasi paitapuserot jääneet käyttämättä? Jos taas olet ihan täynnä paitapuseroita niin ehkä joku uusista käyttötyyleistä saisi sinut innostumaan paidoista uudelleen.


Jos pidit tästä jutusta lue vinkkejä paitapuseromallisen mekon pukemiseen eri tavoilla täältä.


180 views0 comments

Recent Posts

See All