Search
  • niinalumisalmi

Asustaminen

Ihana asuste kruunaa asukokonaisuuden. Asuste voi olla räväkkä, veistoksellisen yksinkertainen, vintage-henkinen tai todella moderni. Asusteilla voit tuoda esille omaa persoonaasi tai asiaa, mikä on sinulle läheinen.


Asustamisessa, kuten pukeutumisessa yleensäkin voi antaa mielikuvituksen lentää. Mikään asuste ei ole sidottu käytettäväksi vain yhteen tarkoitukseen. Blogin kuvista löydät esimerkkejä, miten voit käyttää vaikkapa sormusta, kaulakorua ja huivia eri tavoin.

Seuraava vinkki on sinulle, jos tykkäät yhdistellä vaatteita monissa eri väreissä. Huivi, jossa on kaikkia vaatteissasi olevia värejä on hyvä keino koota eriväriset vaatteet yhteensointuvaksi kokonaisuudeksi. Jos taas kaikki vaatteesi ovat mustia niin asusteella saat helposti väriä tyyliisi.


Helmikoristus

Sido pitkä ja kapea huivi solmulle kaulakorun toiseen päähän ja kieputa kahdeksikon tyyliin kaulanauhan ympäri. Jätä helmiä näkyviin väleistä kun etenet toiseen päähän. Ota huomioon, että varaat huivin molempiin päihin sopivasti sitomisvaraa.


Tämä vinkki käy lyhyempäänkin kaulakoruun. Tässä tapauksessa kaulakoru voi olla osana vyötä vaikka vain toisella sivulla tai huivivyön etuosassa. Huivikorun voit sitoa myös pantamaisesti hiuksiisi tai pitää vähän erilaisena kaulakoruna kaulassa.


Jos et tykkää askartelusta niin korista vyösi neulalla tai hiusklipsillä varustetulla korulla. Tämä vyötäröä korostava yksityiskohta on valmis ilman vaivaa.


Statement koru


Iso ja upea kaulakoru muuttaa koko ilmeen kertaheitolla. Jos käytät tällaista statement korua, pidä huoli, että muu ilmeesi on yksinkertainen ja "antaa tilaa" yksityiskohdalle.


Kun kuulet sanan statement-koru, ajatteletko jotain hyvin värikästä, dramaattista ja suurellista? Eivätkö edellä mainitut adjektiivit oikein ole sinun mieleesi? Vaikka statement-koru on näyttävä, sen tyyli ja värit voi olla mitä vain.

Esimerkiksi yllä olevan kuvan koru on hyvin pehmeä ja naisellinen väreiltään ja tyyliltään, eikä ns. yliaja kantajaansa. Vaikka et haluaisikaan olla kaiken huomion keskipiste, voit käyttää tämän tyyppisiä koruja.


Oikein näyttävän kaulakorun kanssa ei kannata pitää välttämättä korvakoruja ollenkaan. Sama pätee myös toisinpäin.


Romanttinen kukkasomiste

Sopii kaulaan, hattuun, vyöhön, mekon olkapäälle. Iso kukka on dramaattinen yksityiskohta jo yksinään, pienemmillä kukilla voit koristella esimerkiksi mekon yläosaa laajemmalti.


Kukkia voit asetella asusi piristykseksi useammankin yhteensointuvan. Kukkien ei tarvitse olla perus silkkikukkia, ne voivat olla myös rokimmin nahkaisia, kimaltelevia paljettikankaasta loihdittuja. Valitse tai tee kukka, joka käy yksiin oman tyylisi kanssa parhaiten.

Yleisesti sanotaan, että isot asusteet sopivat pidemmille ja isommille ihmisille kun taas herkemmät ja pienemmät asusteet pienille ja siroille ihmisille.


Edellä mainittu pitää kyllä paikkansa, mutta joskus on hauska rikkoa jotain sääntöä hieman oman mielialan mukaan. Pienikokoinen voi vaikka tasapainottaa isoa ja näyttävää asustetta laittamalla alaosaksi runsaan tyllihameen tai super jämäkät ja korkeat korot.


Kaulaketjusta on moneksi

Ketjumainen kaulakoru on kaunis vyötärön korostaja. Kun liität useamman korun yhteen, saat koko vyötärön kiertävän kokonaisuuden. Ketjua voit yhdistää myös tyylillisesti yhteensopivaan nahkaremmiin.


Vähän sirompi kaulaketju sopii kauniisti

otsalle. Ketjun voi laittaa myös upean juhlakampauksen koristeeksi hiusten sekaan.

Kaulukset


Kaulukset saat asuusi ilmankin kauluspaitaa. Irtokaulus on kätevä pakata mukaan nopeaa tyylinvaihdosta varten.


Kauluksia on olemassa kauniita ja ryhdikkäitä klassisia, jotka muistuttavat läheisesti kauluspaidan ilmettä. Toisaalta on saatavilla myös korumaisia kauluksia.


Jälleen voit käyttää mielikuvitustakin; kuvassa näkyvä kaulus on itseasiassa tyllibolero. Joskus koristan tyllibolerokaulukseni muun asun ilmeeseen sopivalla rintaneulalla .
Sormuksella piristystä huiviin

Pujota sormus huiviin ja siitä tulee kaulakorusi koriste. Voit laittaa sormuksia huviin useitakin samaa aikaa saadaksesi aikaan lisää näyttävyyttä.


Kun kaulassa on korulla uudistettu huivi, ei korvakorujen kannata olla pitkät. Ne hukkuvat vain huivin tai kaulakorun sekaan.


Ota myös huomioon huiviin laitettujen korujen massiivisuus. Jos koruja on monta ja ne ovat isokokoisia, kannattaa korvakorut korvata käyttämällä niiden sijaan vaikka rannerengasta. Voit myös päättää antaa täyden huomion pelkälle kaulan koristukselle.Asusteet sisustuselementteinä ja koristeina


Onko sinulla upea korukokoelma tai hattu, jota esittelisit mielelläsi enemmänkin? Edeltävän viikon blogissa kirjoitin, kuinka ihanimmat asusteet voi hyvin tuoda esille myös osana sisustusta. Kuvat sisustamisen maustamisesta asusteilla ja vaatekaapin siivouksesta voit katsoa täältä.


Sisustaminen on itseasiassa hyvin lähellä pukeutumista. Sisustamalla tuodaan esiin kotisi parhaat puolet ja kodista tehdään viihtyisämpi ja kauniinpi. Stailaamalla ja pukeutumalla edustavasti tuodaan esiin sinun parhaat puolesi ja tunnet olosi kauniimmaksi ja viehättävämmäksi. Miksi sinä olisit vähemmän arvokas kuin kotisi?

85 views0 comments

Recent Posts

See All