Search
  • niinalumisalmi

Bilehileestä arkipukeutumiseen

Updated: Nov 5, 2020


#glittermekko

Pelkkä bilemekko vai arjen piristäjä? Onko sinulla vaatteita tai asusteita, jotka olet rajannut täysin juhlakäyttöön? Ehkä voisit tuoda vähän säihkettä maustamaan arkipukeutumistasi? Jos vaatetta tai asustetta tulee käytettyä maksimissaan kerran vuodessa, se ei ole taloudellista eikä ekologista. Kaiken lisäksi glitter on nyt myös trendikäs valinta.


Minulla yksi harvoin käytetyistä vaatteista oli kultainen iltapukuni, joka parin käytön jälkeen jäi kaappiin. Sitten huomasin, että pukemalla sen arkisemmin saan käytettyä pukua muuallakin kuin hienoissa juhlissa. Iltapukuni on arkikäytössä alla olevassa kuvassa.


#juhlamekko arjessa #glitter arkikäytössä

Ei ole vartalotyyppiä tai ikäryhmää, jolle pieni kimallus ei sopisi. Kimalluksen määrä pitää kuitenkin osata suhteuttaa tilanteeseen sopivaksi ja pukea vartalotyypille edustavalla tavalla.


Jos sinulla on leveä lantio ja siro yläosa ja haluat tasapainottaa kokoeroa, vie huomio yläosaan esimerkiksi kiiltävän paidan avulla. Hoikat sääret voi tuoda esille sukkahousuilla, joissa on kimaltava yksityiskohta.


Kaikki mikä kiiltää, heijastaa valoa voimakkaasti ja vie huomion siihen kohtaan asua missä kimaltaa. Väärällä tavoin käytettynä se leventää.Paljettivaatteen säkenöintiä voit rauhoittaa ja tuoda arkikelpoisemmaksi yhdistämällä sen vaatteisiin ja asusteisiin, jotka ovat pehmeitä ja mattapintaisia.

Neuleet ovat erinomaisia edellä mainittuun tarkoitukseen ja sopivat hienosti myös Suomen syksyyn. Puuvillaiset tai pellavasta valmistetut vaatteet vastapainona tekevät kimaltavasta vaatteesta enemmän arkeen sopivan.


Kengissä, vöissä ym. asusteissa ja pieninä yksityiskohtina vaatteissa kimalteleva koristus ei ole diskopallomaista vaan hienostunutta. Näin käytettynä se erottaa sinut massasta persoonallisesti, muttei kuitenkaan hyökkää päälle.


Runsas päästä varpaisiin kimallus on ehkä liian ylitseampuvaa arkipukeutumisessa tai ei ainakaan sovi kaikille persoonille. Glitter ja säihke ei ole kuitenkaan vain tyttömäisestä prinsessatyylistä pitävien juttu. Se voi olla sporttisemman tyypin tai housupuvuissa viihtyvän pukeutumisessa yksityiskohta vaikkapa reippaissa kävelykengissä.


#kimallusta arkeen

Jos et pidä paljeteista tai varsinaisesta glitterimäisestä kimalluksesta lainkaan samettikankaat, silkit ja satiinit sekä kiiltäväpintainen nahka ovat upeita ja valoa hehkuvia vaihtoehtoisia materiaaleja.


Yksi ehdoton plussa kiiltävässä vaatekappaleessa tai asusteessa on. Se ei ole niin armoton ja vie kasvoilta kaikkea väriä pois edes mustana.


Mattainen musta lähellä kasvoja vetää itseensä kaiken valon ja saa suomalaisen vaaleuden näyttämään erittäin kalpealta. Erityisesti, jos et käytä poskipunaa, varo pitämästä mattapintaista mustaa vaatetta tai asustetta suoraan kasvojesi läheisyydessä.


Yhteenveto:

  • Älä karta säihkettä arjessa. Jokaiselle löytyy sopiva tapa käyttää sitä.

  • Käytä kimaltelevia asusteita ja vaatteita arjessa yhdistettynä materiaaleihin, jotka eivät kiillä (esim. puuvilla tai villa).

  • Korosta kiiltävin yksityiskohdin vahvuuksiasi. Vältä siellä, mitä et halua korostaa!

  • Käytä hyödyksi mustan kimalluksen valon heijastaminen; voit käyttää kimaltavaa mustaa myös lähempänä kasvoja ja tasapainottaa sen avulla vartalon eri osien kokoeroja.


Blogin kansikuva: Suvi Marjala


106 views0 comments

Recent Posts

See All