Search
  • niinalumisalmi

Kauneus on kantajansa silmissä ja sielussa

Miksi minusta tuli stylisti? Minkä takia minusta työ mitä teen on mielestäni merkityksellistä ja tärkeää? Mikä on yritykseni takana oleva ajatus?


Olen aina pitänyt kaikesta kauniista. Kauniit asiat ympärillä tekevät iloiseksi ja innoittuneeksi. Oletko huomannut, miten kaunis ympäristö, oli se asunnon kaunis sisustus, ihanat kukat, tai upea maisema, tuo positiivista latausta ihan vain sitä katsellessasi?

Monet ihmiset tuntuvat rajaavan itsensä kauneuden ulkopuolelle, vaikka meistä jokainen on osa kaunista kokonaisuutta. "Enhän minä nyt kehtaa, kun mitä se naapurikin ajattelisi. En ole enää nuori ja hoikka. Ehkä sitten kun olen laihtunut 5 tai 10 kg." Varmasti joku näistä edeltävistä mietteistä on käynyt jokaisen mielessä, vai mitä?

Entä jos kaunis pukeutumisesi ilahduttaisi naapuria, puolisoasi, ystävääsi tai sinua itseäsi? Entä jos olisit kaunis sellaisena kuin juuri nyt olet? Entä jos pukeutumalla epäedustavasti et käytä hyväksi potentiaaliasi ja loista valoasi näkyväksi muille ja itsellesi?


Pidän työtäni tärkeänä, koska monesti kauneuden kartoittamiseen tarvitaan ulkopuolinen ihminen. Usein ihminen itse on liian kriittinen itseään kohtaan, koska on tuijottanut itseään liian läheltä ja liian yksityiskohtaisesti näkemättä upeaa kokonaisuutta. Kysy vaikka ystävältäsi, mikä sinussa on hyvää ja huomaat, että muut näkevät sinut eri valossa.


Mikä on kaunista? Kuka on kaunis?

Minusta ei ole olemassa ihmistä, joka ei olisi kaunis. Kauneus on meissä kaikissa ja kauneus on luontaista. Ei ole olemassa kahta täsmälleen samanlaista ihmistä ja se on monimuotoisuuden ja kauneuden rikkautta.


Sisäinen kauneus heijastuu ulos, mutta se miten itsesi ulkoisesti näet, vaikuttaa myös omanarvontuntoosi, mielentilaasi ja sitä kautta sisäiseen maailmaasi. Sillä on siis merkitystä, että koet itsesi hyväksi ja kauniiksi. Ulkonäöstä huolehtiminen ei tämän takia minusta ole ulkokultaista ja turhaa.


Oletko huomannut, että onnistuneen kampaajakäynnin jälkeen olet erityisen tyytyväinen itseesi ja samalla myös hyväntuulisempi? Kun näet oman potentiaalisi ja kauneutesi ja pukeudut niin, että korostat parhaita puoliasi vaikutus on samankaltainen. Tai kun pukeudut samoihin vanhoihin verkkareihin päivästä toiseen, huomaat lopulta haudanneesi vartalosi lisäksi myös naiseutesi ja sisäisen itsesi oloasuusi. Ja ei, en tarkoita, ettei verkkaripäiviä saisi olla :).


Suppeat kauneusihanteet, joiden takia monet näkevät itsensä muottiin sopimattomina, ovat syyllisiä monen ihmisen alemuudentuntoon. Sinun ei tarvitse olla kenenkään toisen kauneusihanteen mukainen! Sinun mittojesi ei tarvitse olla tietynlaiset näyttääksesi kauniilta.

Niin kauan kuin uskot olevasi toukka, et voi muuttua perhoseksi. Niinkuin toukan kehittyminen perhoseksi vaatii aikaa ja sisäisen työn koteloitumisen kautta, niin usein myös ihmisen kehityskaari mielikuvissaan vallitsevasta toukkavaiheesta täyden potentiaalin saavuttaneeksi perhoseksi on matka. Kutsun tätä perhosteoriaksi ja tämän takia yritykseni logo on perhonen.

Pue jo tänä päivänä päälle kaapistasi se ihana vaate josta pidät. Sillä ei ole väliä, mitä joku siitä ajattelee. Älä rankaise itseäsi siitä, että olet erilainen kuin 10 vuotta sitten! Jos kaappisi vaatteet eivät ole sopivia sinulle ja roikut samassa kauhtuneessa neuletakissa joka päivä, osta itsellesi jotain sopivaa ja nättiä.


Jos olet sitä mieltä ettet ole kaunis, osoitan mielelläni uskomuksesi vääräksi! Sinä et ole toukka, vaan upea perhonen!

101 views0 comments

Recent Posts

See All