Search
  • niinalumisalmi

Kaunis kesämekko

Kun ilmat kääntyvät kesäisemmän puolelle, on viimeistään aika ottaa mekot esille. Miten valitset itsellesi sopivan kesämekon? Miten stailaat sen tyyliisi sopivasti?

Mekon valintakriteerit

  • helman ja hihojen pituus sinulle sopivat

  • pituutta pätkivät saumat ja yksityiskohdat oikeissa paikoissa

  • väri edustava sinulle ja helppo yhdistää muihin vaatteisiisi

  • malli vartalosi vahvuudet esiintuova

  • mukavuustaso vastaa omia kriteerejäsi

Kuvion koko kannattaa useimmiten valita oman kokosi mukaan, samoin laukun ja asusteiden koko. Poikkeuksiakin tietysti löytyy, joskus esimerkiksi kantajan persoona vaatii näyttävemmän kokoisia asusteita. Kietaisuvaate tuo vyötärösi esille ja polvimitta sopii monelle.

Oman voimavärin sisällyttäminen mekon väriskaalaan tekee mekosta helposti lempivaatteen. Tiedätkö mikä on sinun paras värisi? Kuvan mallilla se olisi mekossa oleva harmahtava vihreä. Parhaista väreistä kirjoitan lisää lähiaikoina. Sinulle sopivista väreistä voit lukea myös täältä.

Pitkä maksimekko on kesällä mukava valinta ja sopii sinulle myös, vaikka et haluaisi sääriäsi esitellä. Jos olet housujen ystävä tai haluat asulta varmuutta, lyhyemmän mekon alle voi pukea pyöräilyshortsit tai leggarit. Näin ei haittaa, vaikka kietaisumekko aukeaisi edestä pyöräillessä. Voit jopa valita jättää edestä avattavan mekon auki takin tyylisesti, kun lisäät vielä yksinkertaisen yläosan.

Kesäpukeutumisessa asusteet ovat tärkeitä oman persoonan esiintuomiseen ja asun piristämiseen. Vaihtamalla asusteita mekon tyyli voi olla boheemi, sporttisen rento, dramaattinen tai kepeä. Korkokammo ei ole syy olla käyttämättä mekkoja, sillä voit asustaa mekkosi huippukäytännöllisillä kävelykengillä tai sandaaleilla.


Huom! Kun ostat vaatteen, joka vastaa kaikkiin valintakriteereihin, se ei jää vaatekaapin perälle. Kerrospukeutumisen avulla saat kesämekoista kaiken irti myös syksyllä. Katso vinkkejä viileämpien päivien mekkotyylille täältä. Paitamekosta ja sen stailauksesta työpaikalle löydät ideoita täältä.


Blogin vaatteet ja asusteet löydät Raahen Modasta ja Kenkä Casasta (myös verkkokauppa). Viimeisen kuvan vaatteet ja asusteet sekä valkoiset kävelykegät mallin omat. Ota yhteyttä niin valitaan sinulle täydellinen kesämekko arkeen tai juhlaan asusteineen: niinalumisalmi@gmail.com / 045-8529121173 views0 comments

Recent Posts

See All