Search
  • niinalumisalmi

Kaunis Second Hand-tyyli

Edustavaa ja eettistä


Kaiken kauniin ja hyvännäköisen ei tarvitse olla kallista. Kallis ei ole synonyymi laadulle ja käytettynä ostettu ei todellakaan aina näytä kulahtaneelta.


Kirpputorit ovat ekologisesti ajattelevalle mielenkiintoinen aarreaitta. Lisäksi second hand-kaupoista voi löytää upeita yksityiskohtia asukokonaisuuksiin. Omasta vaatekaapistani huomattava osa on hankittu kirpputoreilta.


Käytettynä hankittu saattaa olla yksilöllisempää kuin uutena kaupasta hankittu. Tämä johtuu siitä, että vaateliikkeessä on yleensä monta samanlaista vaatetta myynnissä. Kirpparilta löydetty suomalainen vintage-mekko kestää usein myös käyttöä ja aikaa pidempään kuin nykyajan pikamuoti.

Jos olet kulkenut katselemassa second hand-kauppojen valikoimaa, oletkin varmaan huomannut että laadukkaita merkkejä ja kestävistä materiaaleista tehtyjä vaatteita voi löytää myös sieltä. Kannattaa käydä vilkaisemassa.


Rock

#secondhandtyyli #tyyliäkirpparilta

Hyvin istuva bleiseri on yksi helppo tapa näyttää vaivattomasti tyylikkäältä ja hoikemmalta versiolta itsestään. Jos keskivartalosi on pyöreä ja vyötärö tuntuu olevan kadoksissa, kokeile pukea päällesi kokoa pienempi bleiseri tai takki.


Tärkeää on, että takki on malliltaan vartalon myötäinen. Joudut ehkä leikkaamaan kiristävän kädentien vuorin auki, mutta tällä tempulla näytät siltä kuin olisit laihtunut. Tällaista laihdutuskeinoa varten ei tietenkään kannata ostaa kovin kallista bleiseriä.


Kuvan ryhdikäs bleiseri on tekonahkaa ja joustavaa materiaalia. Musta näyttää mielenkiintoisemmalta, kun kiiltävä ja mattainen vuorottelevat keskenään.


Kotelomekko hämää kuosillaan ja materiaalillaan mahan pienemmäksi. Kuvan mekossa väri-ja kuosivaihtelu muokkaa vartaloa. Musta värinä näyttää silmälle olevan kauempana kuin kirjava ja näin mahan päällä oleva musta "litistää" vatsaa. Mekon malli ja materiaali laskeutuu kauniisti päällä, eikä kuroudu liian kiinni vartaloon.


Kun leikkaukset vaatteessa osuvat juuri oikeille kohdille, esimerkiksi kapealle vyötärölle, korostat vahvuuksiasi. Jos yläosassa ja alaosassa on huomattava kokoero, leikkaukset ja yksityiskohdat kannattaa yrittää keskittää sille vartalon alueelle, missä käytät pienempää kokoa.


Naisellinen

#secondhandtyyli #tyyliäkirpparilta #naisellinentyyli

Mekon vyötäröllä kangas on vedostettu niin, että se tuo vartalon kapeimman kohdan esiin. Tällaiset yksityiskohdat sopivat useille vartalotyypeille. Vedokset, laskokset, rypytykset sekä kietaisumallit taikovat myös omenavartalolle ja suoralle vartalolle vyötärön.


Leopardi-kuosiset vaaleat avokkaat sopivat moneen kokonaisuuteen. Vaalea, hieman helmiäinen väri tekee eläinkuosista hillitymmän. Korko on käytännöllisen korkuinen, tuoden silti muutamia lisäsenttejä käyttäjänsä säären mittaan.


Huivin tai korujen värit voi valita mekkokankaan värivaihtoehtojen joukosta niin ilme säilyy eheänä. Kuvaan huivi punottiin ensin kapeaksi ja sidottiin sitten rusettimaisesti kaulaan. Tässä yksi tapa, miten saat tehtyä huivista korunomaisen asusteen.


Hihat kannattaa kääriä yläosassa ylemmäs jos...

  • käsivartesi ovat pitkähköt verrattaen muuhun vartaloosi

  • olet ns. "petit" eli pienikokoinen nainen

  • haluat tuoda käsiäsi ja ranteitasi tai vaikka rannekorua esille


Klassinen

#secondhandtyyli #tyyliakirpparilta

Vartaloa myötäilevä trikoomekko sopii hyvin tiimalasi-vartalolle. Kiinnitä kuitenkin huomio ostaessasi kankaan laatuun; joustavan materiaalin tulee olla jämäkkää ja sellaista, mikä ei kuulla läpi.


Bleiserissä on hauskan malliset kaulukset. Valkoiset tikkaukset kehystävät ja raikastavat ja tuovat valoa muuten mustaan bleiseriin.


Huivi on asuste, joka on yleensä lähinnä kasvoja ja siksi on tärkeää,että sen värit sopivat. Tämän huivin värimaailma myötäilee kantajansa omia värejä.

Mustavalkoinen

#secondhandtyyli #tyyliakirpparilta

Rento, mutta silti naisellinen liivi asustaa mekkoa. Liivin avulla voit paitsi muuttaa mekon ilmettä helposti, myös tuoda itsellesi varmuutta käyttää vähän vartalonmyötäisempiäkin mekkoja, jos sinusta tuntuu, että joku kurvi vartalolla on liian näkyvissä.


Tämän kokonaisuuden liivi on kehyttä sifongin tyyppistä materiaalia. Jos sinun tyyliisi tai vartalotyypillesi sopii pitkä, liehuva liivi tai housupuvun liivi paremmin, nämä sopivat mekon kanssa ihan yhtä hyvin.


Yhdistämällä erilaisten yläosien kanssa mekosta saa paljon irti myös hameena. Tämän tyyliseen klassiseen kuosiin voi helposti yhdistää eri värejä sekä eri tyyppisiä paitoja ja neuleita. Helposti muunneltavissa oleva vaate on monipuolinen ja et kyllästy siihen niin helposti.


Muistathan osallistua personal shopper- palvelun arvontaan käymällä tykkäämässä Facebook- sivustani ja jakamalla eteenpäin siellä olevan jaon tästä blogi-postauksesta.

Voit voittaa tunnin shoppailuaikaa stylistin neuvoilla ja pukeutumisvinkeillä budjettiisi sopivassa liikkessä. Huom! shoppailureissu on mahdollista järjestää Oulussa, Kempeleessä tai Raahessa. Vinkit ovat toki mahdollisia myös etänä.

80 views0 comments

Recent Posts

See All