Search
  • niinalumisalmi

Maximekon stailaus syksyyn

Updated: Nov 7, 2020

Maximekko on ihana vaate ja sopii myös niille, jotka vierastavat perinteistä polvimittaista hametta. Syksyn viileys ei missään nimessä tarkoita, että pitkät mekot pitäisi unohtaa kokonaan kaapin perälle. Tässä blogikirjoitusessa annan vinkkejä, miten voit stailata mekkosi sopivaksi sinun syystyylisi.


Valitsin stailattavan kaapista kolme pitkää mekkoa, joista rakensin eri tyylisiä kokonaisuuksia. Ensimmäinen mekko on vaalea, kreppityylisestä kankaasta valmistettu vaate, jossa on yksityiskohtina kauniit halkiot helmoissa. Toinen on klassisen mustavalkoinen, joustavasta materiaalista. Kolmas mekko on pitkähihainen neulemekko, joka itsessäänkin lämmittää enemmän.


maximekon syysilme #kietaisuvaate

Kietaisujakku korostaa kauniisti vyötäröä ja sopii hyvin melkein mille tahansa vartalotyypille. Rento tressitakki on klassikko, joka toivottavasti löytyy sinunkin vaatekaapistasi. Kokonaan neutraaleihin vaalean eri sävyihin rakennettu ilme on kevyen ja luonnollisen näköinen.

#maksimekon syystyyli

Jos sinulta löytyy musta nahkatakki, se on helppo paritettava miltei minkä vaan vaatteen kanssa. Leveälierinen huopahattu näyttää upean naiselliselta pitkän mekon kanssa.


Pitkät saappaat pitävät jalat ja sääret lämpiminä. Kuvan ratsastussaapas käy hienosti vaikka kumisaappaasta.


Tässä trendikkäässä ja naisellisessa, mutta huolettomassa kokonaisuudessa saappaat tulevat kivasti esille mekon halkioista. Jos kaipaat vielä lisää lämpimiä kerroksia, voit laittaa nahkatakin alle neuletakin ja kaulaan ison, muhkean kaulahuivin.sporttinen maksimekkotyyli

Joustavasta materiaalista tehdyn mekon kanssa toimivat hyvin myös tennarit, joten muodostin sporttisemman näköisen kokonaisuuden.


Kietaisuyläosa tai -vaate kuuluu kaikkien vartalotyyppien must-have listaan, kun haluat tuoda vyötäröä esille. Vyötärön korostamisesta voit lukea lisää täältä.


Iso, rento laukku on mustavalkoinen. Jos kokonaisuuden mustavalkoinen kyllästyttää, voit tähän kokonaisuuteen hyvin valita tehokkaamman ja muusta värityksestä poikkeavanvärisen laukun ja kengät.


Mustassa tressitakissa on kiiltävä, vettä hylkivä pinta. Syyskäytössä tämä on erinomaisen käytännöllinen ominaisuus.


tapoja pukea maksimekko syksyyn

Klassinen ja viimeistelty ilme on taattu, kun käytät vaateyhdistelmissäsi valkoista paitapuseroa. Helposti yhdisteltävä puuvillatakki tuo kokonaisuuteen asteen rentoutta.


Vyötärölle kannattaa löysän takin kanssa laittaa vyö, mikäli sinulla on selkeä vyötärö. Muusta vaatetuksesta ja vartalonmallista riippuen se puetaan joko takin alle tai päälle.


Villakangastakki lämmittää tarvittaessa lisää. Korolliset kävelykengät viimeistelevät tyylin.
neulemekko aikuiselle naiselle

Kun syyspäivät alkavat olla jo pakkasen puolella, vaihda kesäinen ohuempi materiaali neulokseen. Pitkä neulemekko on yhtälailla kaunis kuin kesäinen versionsa ja on käytettävä vaate jopa talvisissakin oloissa. Lyhyt- tai pitkähihainen jakku klassisten avokkaiden ja korujen kanssa tekee asusta naisellisesti juhlavemman.


miten yhdistää mekko ja housut

Jos haluat maximekosta hieman lyhyemmän, polvi/pohjepituisen version, nostauta sitä ylöspäin vyön avulla. Näin saat taas vaihtelua tyyliisi, ja mekon voi pukea vaikka housun kanssa. Tässä housupukuidea sinulle, jonka mekkojen käyttö uhkaa jäädä yhteen pitokertaan juhlissa.


Rennot ja matalapohjaiset kävelykengät ja huolettomasti auki roikkuva huivi antavat vapaampimuotoisen ja boheiimin vaikutelman. Koska päivä oli suhteellisen lämmin, puimme mekon villakangasliivin kanssa. Kylmemmällä säällä voit yhdistää mekkoon villakangastakin tai vaikka tekoturkin.


Perusvinkit syksyiseen maximekkotyyliin ovat ytimekkäästi seuraavat:

  • Yhdistä helppojen klassikoiden kanssa; esim nahkatakki, trenssi, villakangastakki.

  • Mekon alle voit pukea paitsi paksummat sukkahousut, myös leggarit tai jopa tyyliin sopivat housut.

  • Yläosan alle tai päälle voit laittaa esimerkiksi poolon tai paitapuseron. Riippuu vartalotyypistäsi, mikä on edullisin tapa pukea yläosa.

  • Lisää kokonaisuuteen itsellesi sopivat lämmittävät asusteet sekä kengät.

  • Ota käyttöön mekko, jossa on pitkät hihat. Neulemekko on hyvä valinta, jos olet vilukissa.

Piditkö näistä mekkovinkeistä ja kaapistasi löytyy paitapuseromekko? Lue lisää täältä.


Haluaisitko mukaan blogiini, vastauksia tyyliä koskeviin kysymyksiisi ja asut alueilla Oulu tai Raahe? Liity postituslistalleni (löydät etusivun alalaidasta) ja lähetä minulle sivuni kautta kuvasi ja viesti missä kerrot, mitkä asiat pukeutumisen kanssa tuottavat sinulle ongelmia. Blogin kuvissa esiintyvälle juttuun liittyvät tyylivinkit ja stailaus vain 100 e (sis.alv 24%). Toiveita blogiaiheisiin voit esittää aina, vaikka et haluaisikaan blogijuttuun itse esille!

370 views0 comments