Search
  • niinalumisalmi

Millainen hiustyyli sopii sinulle?

Kuten vähän jo kulunut, mutta kuitenkin paikkansa pitävä sanonta kuuluu " hiukset ovat naisen kruunu". Hiukset ovat kasvojesi kehykset ja melkein aina esillä. Tämän takia onkin tärkeä tietää, millainen hiustyyli sopii juuri sinulle.


Huono hiuspäivä on kaikkien naisten tuntema painajaistilanne. Hiuskriisi riittää pilaamaan päivän tai ainakin tekemään siitä negatiivisesti latautuneen alkuunsa. Millaisia värejä tai leikkauksia sinun kannattaisi suosia?


Hiustyyliä valitessa pätevät samat säännöt kuin mitä vaatteita valitessa. Nyt vain mietit kasvojasi samaan tapaan kuin vartaloasi. Hiustesi väriä ja mallia ajattelet vartalosi päällä olevana vaatteena. Jos esimerkiksi haluat korostaa silmiäsi tai katkaista pitkänomaisen otsanalueen, otsatukka on yksi tapa tehdä näin. Samoin lyhyt pixie- hiusmalli vie katseen poskipäihin ja luuston malliin. Polkka-tukka kiinnittää huomion huuliin tai leuka-linjaan.


Hiusten väri ja leikkaus antavat sinulle joko haasteellisen tai helpon pohjan työstää ilmettäsi edustavaksi. Valitse siis molemmat seuraavan kysymyksen perusteella. Mikä tyyli on sekä sinun persoonallesi että kasvoillesi, mutta myös elämäntyyliisi sopiva?


Esittelen pari kantajalleen sopivaa hiustyyliä ja kerron niiden hoidosta, plussista ja miinuksista. Nappaa itsellesi sopivat vinkit.


A-linja ja raidat

Millainen hiustyyli sopii minulle? #hiustyylit #polkkatyyli

Pidempi edestä, hieman lyhyempi takaa. Malli voi olla myös jonkin reilusti pidempi edestä ja hyvin lyhyt takaa, näin malliin saadaan lisää dramatiikkaa. Rohkealle mallista voi tehdä vaikka toispuoleisen.


Tämän leikkauksen parhaisiin puoliin kuuluu, että takaa lyhyemmäksi leikatut hiukset kohoavat helposti. Kokopitkä ja tasaiseksi leikattu on raskaampi ja lässähtää helpommin päätä myöten.


Malliin leikatun esim a-linjaisen ja porrastetun tukan kanssa joudut käymään useammin kampaajalla kuin tasapitkän. Toisaalta a-linjainen malli saa myös kaulan näyttämään sirommalta.


Raidat ovat aivan mahtava idea monenkin syyn takia, tässä listattuna muutamia.

  • Niiden kanssa tyvikasvu ei näytä niin kammottavalta.

  • Ne antavat ilmeeseesi luonnollisen näköisen piristyksen.

  • Raidat muuttavat ilmettä, mutteivat niin radikaalisti kuin koko tukan värjääminen aivan uudella, omasta hiusväristäsi radikaalisti poikkeavalla värillä.

  • Jos haluat vaalentaa ilmettäsi, tämä on helpoin ja hiuksillesi hellävaraisin tapa.

  • Raidat luovat vahvempaa kolmiulotteista vaikutelmaa kun kaikki hiukset eivät ole samaa väriä > tuuheus

Muista, että jos raitasi on sävytetty kylmiksi, sinun kannattaa hankkia itsellesi kylmää sävyä ylläpitävä sävyttävä shampoo, hoitoaine tai muu hoitotuote. Käytä tätä tuotetta säännöllisesti ja raitasi pysyvät viileinä.Jos olet värimaailmaltasi kylmä, vaaleiden sävyjen ja raitojen kannattaa olla enemmän vaniljan, valkoisen ja harmaan sävyisiä kuin lämpimiä kultaisia ja persikkaisia. Kesä-tyypin väreihin sopivat myös erinomaisesti erilaiset kylmät ruskean sävyt.


Hiustesi luonnollisen värin ollessa miltei mustat ja kun sinulle sopivat kylmät talven sävyt vaatetuksessa, näytät mustan lisäksi upealta harmahtavan tai valkoisen sävyisissä raidoissa. Voit myös lisätä mustan seuraksi vaikka kylmän violetin tai punaisen sävyisen tehokkaan hiusosion tai pari.


Talven oma värimaailma voi sisältää jyrkkiä vastakohtaisuuksia: esim. hyvin vaalea iho ja tummat hiukset. Siksi isot kontrastit hiuksissakin toimivat.


Sinulle sopivan värimaailman merkityksestä pukeutumisessa voit lukea täältä.


Kuparinpunainen kihara

Millainen hiustyyli sopii minulle? #hiustyylit #kuparihius

Kaipaatko väriä ja piristystä? Pidät kuitenkin pitkistä hiuksistasi, mutta haluaisin niihin vähän tuuheamman ilmeen. Tämä tyyli rakentuu vapaalla kädellä tehtyihin raitoihin. Nämä raidat on sävytetty kuparinpunaisiksi.


Lämpimän kevät- vuodenajan väreihin sopivat kauniisti kullan sävyt, lämpimät kuparinpunertavat ja hunajaiset sävyt. Voit myös sekoitella näitä toisiaan täydentäviä sävyjä ja ottaa moniväriraidat. Näin ei tarvitse valita vain yhtä sävyä. Ruskeista parhaita ovat vaaleat ja keskivaaleat sävyt.

Punainen on hieman hankala väri ylläpitää, se vaatii värihoitoja myös kampaamokäyntien välissä. Toisaalta jos pidät punaisesta ja käytät muutenkin hiusnaamioita hiustesi hoidossa, voit yhtä hyvin käyttää väriä sisältävää naamiota. Värin ylläpito ei sinulle näin ollen teetätä ekstra töitä.


Toinen vuodenaika-tyyppi, jolle sopii kuparinsävy, on syksy. Syksy on hieman pehmeämpi ja tummempi, joten hänelle sopiva kuparinsävy voi olla vähän syvempi. Samoin syksylle sopivat myös jonkin verran syvemmät ja tummemmat ruskeat kuin keväälle.


Pitkiin hiuksiin saat enemmän rakennetta ja volyymia kihartamalla. Aina kihartamisen ei tarvitse olla aikaa vievää. Jos hiuslaatusi on taipuisa, puristele tukkasi huolettomalle kiharalle pesun jälkeen sopivan muotoilutuotteen ja hiusöljyn avulla.


Tee tämän jälkeen muutama kihara kihartimella hiuksen päällimmäisenä oleviin osioihin ja haro sormin kihara hellästi auki niin että se näyttää luonnolliselta.


Hiusten kerrostaminen leikkaamalla voi myös tuoda hiuksiin tuuheutta. Kerrostus sopii erityisen hyvin pyöreille kasvoille ja puolipitkälle hiusmallille. Kerrostettu leikkaus on hyvä idea myös jos haluat hiuksista keveämmän näköiset.


Kerrostettu leikkaus tuo luonnonkiharan hiuksissa esiin kauniisti. Varo kuitenkin kerrostamasta liian voimakkaasti. Jos hiuksesi ovat ohuet ja pitkät, hiusten latvat vain näyttävät entistä ohuemmilta.


Millainen hiustyyli sinulla on? Oletko kyllästynyt leikkaukseesi tai väriisi? Haluaisitko kuulla stylistin mielipiteen sinulle hyvin sopivasta tyylistä :)?


720 views0 comments

Recent Posts

See All