Search
  • niinalumisalmi

Millaiset korut valita?

Korujen mallilla, koolla, värillä jne. on oma merkityksensä. Oikeat valinnat tuovat esiin parhaat puolesi.


Korvakorujen tai muiden asusteiden valinnassa hyvä yleinen lähtökohta on omien kasvojen (osaltaan myös vartalon) koko, muoto ja oma värimaailma: mm. ihon ja silmien väri. Jos sinun värisi ovat utuisia ja pehmeitä, kirkasvärisen asusteet saattavan näyttää liian kovilta ihoasi vasten.


Edeltävien kriteerien lisäksi ei kannata jättää huomiotta, miten persoonallisuutesi sopii korun tyylin kanssa yhteen. Tyylin rakentaminen perustuu pitkälti myös persoonaan.

Ei ole oikein yrittää pukea ketään niin, että oma itse jää vaatteiden taakse ja pukeutuminen ei heijasta omia arvoja, mieltymyksiä ja luonnetta. Vaikka pääsääntöisesti esimerkiksi jos olet siro ja pienikokoinen, kannattaa valita kooltaan samaa linjaa noudattelevia koruja, jos persoonasi sanoo toista, voivat isot ja näyttävät korut olla paras valinta.


kauniit korut


Alla listattuna muutamia tapoja, miten voit valitsemillasi koruilla korostaa haluamaasi


  • Pidemmät, roikkuvat korvakorut luovat kaulaa pidentävän ja sirontavan vaikutelman.


  • Pitkä kaulakoru katkoo leveyttä ja korostaa pituutta.


  • Lyhempi runsas kaulakoru vie huomion vartalosta kasvoihin. Vältä kuitenkin ihan kaulan tyveen asettuvaa korua, jos et halua lyhentää kaulaasi.


  • Kulmikkaat korvakorumallit sopivat kauniisti pyöreälle kasvonmallille. Pyöreähköt, kaarevat korvakorut pehmentävät ja täyteläistävät pitkää kasvonmallia.


  • Pyöreät korvakorumallit pehmentävät kulmikkuutta kasvoissa. Jos pidät naisellisuuden korostamisesta valitse siis pehmeitä ja pyöreitä linjoja mukailevia koruja.


  • Korvakorut, jotka ikäänkuin isonevat alaspäin, sopivat erityisen hyvin jos haluat tasapainottaa leveitä poskipäitä ja kapeaa leukaa. Alaspäin kapenevat, ylempää leveämmät korvakorumallit taas vievät huomion enemmän poskipäille.


kauniit korut


Jos korvakoruissa on saatavilla useita eri värejä, valitse värimaailma omaa värimaailmaasi noudattelevista väreistä. Mieti myös, että valitsemasi korut sopisivat yhteen omien vaatteittesi kanssa. Ihana yhdistelmä kellertävän puun kanssa on esimerkiksi vaaleansininen. Punertavemman värinen koru on tehokas yhdistelmä vihreän kanssa. Lisää asusteasioista voit lukea blogiaiheesta "Asustaminen" tai "Miten valitset sopivat silmälasit".


Tarvitset apua sitten vaatteiden, kokonaisuuksien värimaailmojen tai korujen ja yksityiskohtien kanssa apu löytyy täältä. Soita ja varaa aika stailaukseen 045-8529121/ niinalumisalmi@gmail.com.Mallikuvissa olen käyttänyt Pitu Woodelleryn koruja. Ehkä oletkin törmännyt kuviin Arjen Luksus- projektistamme Mun Oulun-sivuilla. Näissä koruissa kiva juttu on se, että monen korun materiaalina toimiva puu on hyvin monipuolinen ja elävä; värejä ja sävyjä on paljon. Lisäksi puun neutraalit ja luonnolliset värit sopivat yleensä ottaen kaikille. Jos pidät luonnosta ja luonnollisesta sekä selkeälinjaisen tyylikkäästä, tutustu ihmeessä!


Valokuvat ovat Mimosart, Minna Aspin käsialaa. Minnan kanssa on muuten uutta tulossa Oulussa, pysykäähän kanavilla!


125 views0 comments

Recent Posts

See All