Search
  • niinalumisalmi

Mitä päälle töihin?

Updated: Nov 5, 2020

-6 erilaista ja edustavaa pukemisvinkkiä paitapuseromekolle-

työpukeutuminen

Paitapuseromekko on monikäyttöinen vaate. Sitä voit käyttää paitsi mekkona, myös paitana takkina tai hameena. Vaikka paitamekkosi olisi kesäisen kevyttä materiaalia, voit hyvin pitää sitä myös syksyllä.


Alla lisää tapoja, miten voit pukea paitapuseromekkon töihin ilman, että se näyttää liian kesäiseltä tai aina samalta. Älä jätä mekkoasi kaapin perälle vaan hyödynnä sen monipuolisuus!1. Pue alle pusero tai paitapusero


Paitapuserosi voi olla valkoinen tai mielenkiintoisen kuviollinen ja värikäs riippuen mekon värityksestä. Erilaiset siniset ovat hyviä yhdistelmiä paitsi valkoisen myös keltaisen tai vaikkapa oranssin kanssa. Hyvä nyrkkisääntö on pitää paitapuseron väritys yksinkertaisena jos mekossasi on montaa eri väriä.


Oman mekkoni hihat ovat vajaamitattaiset ja kaula-aukko laaja. Siksi alla oleva pusero tulee esille enemmän. Riittää kuitenkin, että esim. paidan kaulus ja hihansuut kurkistavat mekon alta. Saat heti mielenkiintoisia yksityiskohtia ja vaihtelua pukeutumiseesi.Jos mekossasi ei ole kauluksia, kauluksellinen paitapusero tekee siitä skarpimman näköisen. Sirommalle ja pidemmälle kaulalle myös poolopaita tai kilpikonnakaulus sopivat.2. Käytä housujen kanssa yläosan tyyliin ja jätä napit osaksi aukiOletko enemmän housujen ystävä? Paitapuseromekko näyttää tosi hyvältä housujen kanssa. Valitse housujen tyyli ja materiaali tilanteen mukaan; mm. nahka, farkku ja siistit housupuvun housut ovat klassisia valintoja.


Mekon alle voit pukea pukeutumispaidan tai muun paidan. Vältyt navan vilauttelulta jos paidan nappi ei osu juuri samaan paikkaan housujen vyötärön kanssa.3. Pue päälle neule tai neuletakkiKoska ilmat kylmenevät, on mukava lisätä lämpimiä kerroksia. Mikäli et ole sidottu bleiseriin työsi luonteen puolesta, voit pukea sen sijaan päälle astetta rennomman neuleen. Pitkä takkimainen neuletakki on ihanan lämmin vaihtoehto.4. Pidä auki takin tapaanHalutessasi voit jättää mekon kokonaan auki ja pitää sitä auki kuten takkia. Liehuvahelmainen takki antaa kivasti maustetta muuten pelkistetyltä näyttävään kokonaisuuteen.5. Luo edustava look helposti bleiserin avulla


mitä päälle töihin

Mikään vaate ei luo kokonaisuuteen ryhtiä ja auktoriteettiä samalla tavalla kuin hyvin istuva bleiseri. Helppoa ja vaivatonta!
6. Asusta tyyliisi sopivilla vöillä, huiveilla sekä koruilla ja laita jalkaan näyttävät kengät


Kuvien kokonaisuuksissa vöinä toimivat paitsi paksu musta leveä nahkavyö, myös puuvillainen kangasvyö ja leopardikuosinen huivi. Pelkästään vyötä vaihtamalla kokonaisuuteen tulee ihan erilainen tunnelma. Kokeile vöitä siis ennakkoluulottomasti.


Koruista helmikorut on helppo yhdistää melkein mihin vain kokonaisuuteen. Pitkän malliset korvakorut paitsi antavat näyttävyyttä, sirontavat ja pidentävät kaulanseutua. Pidä korujen määrä työpukeutumisessa maltillisena niin näytät ammattimaisemmalta.


Korkeakorkoiset avokkaat ovat kauniit jalassa ja tuovat säärelle lisäpituutta. Vaihtoehtoisesti kapenevakärkiset ballerinat sopivat työilmeeseen hyvin. Jos kaipaat korkojen kanssa lisätukea nilkalle, nilkkurimallinen jalkine on erinomainen.


Talvea kohti mentäessä kannattaa investoida klassiseen saappaaseen. Saapas toimii monessa kokonaisuudessa hienosti.


mitä päälle töihin

195 views0 comments

Recent Posts

See All