Search
  • niinalumisalmi

Miten järjestää vaatekaappi?

Vaatekaappi voi olla asia mikä innostaa ja inspiroi, tai sitten päinvastoin. Miten vaatekaappi kannattaa järjestää? Millainen vaatekaappi on sinusta täydellinen?


Yksi toivoo vaatekaapin olevan ennenkaikkea järkevä. Sellainen, että kaikki vaatteet voi yhdistää toisiinsa ja mikään ei riitele. Toisen mielestä ihannevaatekaappi sisältää hyvin monenlaisia mausteita. Sieltä löytyy "chiliä tai suolaa ja yrttejä" sen mukaan miltä kyseisenä päivänä tuntuu. Joka tapauksessa hyvin järjestetyssä tilassa löydät etsimäsi paremmin.


Joulun aika on ihanteellista aikaa käydä läpi vaatekaapin sisältöä, varsinkin tänä vuonna, kun vierailut ja kaupungissa hyöriminen on suositeltavaa jättää vähemmälle. Haluan tänään tarjota sinulle vinkkejä, miten saat vaatekaapistasi siistimmän ja kauniimman.

Ensimmäinen silmäys vaatekaappiin


Onko vaatekaappiisi kertynyt paljon vaatteita, joita et enää käytä?

Seuraavanlaiset vaateet joutavat kierrätykseen tai pois.

  • kauhtuneet, kuluneet, ikitahraiset

  • liian pienet/liian isot

  • värit, jotka eivät olet sinulle sopivia

  • mallit, jotka eivät pue sinua

Mitä tehdä jos vaatteen kuosi on monivärinen, mistä tiedät sopivatko sen värit sinulle?

Katso onko kuosissa jotain väriä eniten. Jos hallitseva väri sopii sinulle, kuosi on sinulle edustava. Entä jos kuosissa ei ole yhtä hallitsevaa väriä? Jos tällöin suurin osa väreistä tai kosvojasi lähinnä oleva sävy sopii sinulle, on kuosi sinun kauneuttasi korostava.


Joissakin tapauksissa lempivaatteesi voi olla joku edeltävistäviin ryhmiin kuuluvista.

Mieti voisitko tuunata vaatteesta itsellesi jotain, mikä sopisi sinulle täydellisesti? Isoa ja laadukasta vaatetta pystyy helposti pienentämään ja jos kyse on vaan vääränpituisesta helmasta, lyhentäminen onnistuu lyhyessä ajassa.


Jos löydät vaatekaapistasi vaatteen, jota haluaisit pitää, mutta silti se jää aina kaappiin, mieti miksi näin käy. Jos vaate ei sovi yhteen yhdenkään muun vaatekaapissasi olevan vaatteen kanssa, sen säilyttäminen ei ehkä ole järkevää.

Vaatekaapin järjestäminen


Lajittele vaatteet ryhmiin värinsä mukaan. Laita myös esimerkiksi housut ja neuleet omaan pinoonsa ja yläosat ja mekot omaansa. Järjestele vaatteet takaisin henkareihin ja hyllyille niin, että yhteensopivat värit ovat lähekkäin, se tekee yhdistelystä helpompaa.


Laita sukat ja sukkahousut laatikoihin, joista ei näy läpi. Tee samoin alusvaatteille. Esimerkiksi sekainen sukkahousuläjä ylitsepursuavassa, läpinäkyvässä laatikossa ei todellakaan näytä silmiä hivelevältä.

#vaatekaapinsiivous #kaunisvaatekaappi

Huivit sen sijaan kannattaa laittaa esille värikoordinoidusti. Tällöin näet helposti millaisia huiveja sinulla on ja mihin vaatteisiin voit niitä yhdistää.


Pidä huolta, että vaatteillesi on tarpeeksi hyllytilaa, laatikoita ja oikeanlaisia henkareita. Jos joudut sullomaan vaatteita päällekäin henkareihin tai kenkiä läjään hyllyyn, et varmasti löydä kiireessä vaatetta mitä etsit. Kaikista siistein yleisilme on tietysti, jos laatikot ja henkarit ovat materiaaleiltaan ja väreiltään yhteensointuvia.


#vaatekaapinsiivous

Laukkuja voit säilyttää hyllyillä tai vaikka koukuissa seinällä. Jos sinulta löytyy vanhoja sanomalehtiä voit rypistellä paperit ja täyttää laukut niillä. Tällä tavalla laukkujen muoto säilyy parempana. Vertaa vaikka ylemmän rivin ja alemman rivin laukkuja.


Jos mahdollista yritä pitää liinavaatteet, siivoustarvikkeet yms. eri tiloissa vaatteittesi kanssa. Siivoustarvikkeet eivät vain ole kovin kauniita. Itse olen huomannut, että mikäli vaatehuoneen lattialla on ylimääräistä tavaraa, en jaksa innostua huoneen muustakaan sisällöstä samalla tavalla.


Vaatekaapissa on hyvä olla henkari ja koukku tai hylly, jolle laittaa kerran pidetty vaatekerta. Jos sinulla on vaatehuone niin tämä voi olla myös tuoli.


Kun kaikki näyttää siistiltä, sinusta tuntuu että löydät kaiken ja yhdisteleminen tuntuu helpolta, tiedät että vaatekaappisi on hyvin järjestelty. Mieti, miten vaatteet ovat esillä vaatekaupassa. Kaunis vaatekaappi innostaa pukeutumaan.

Jos sinulla on tosi pieni kaappi, mihin et saa kaikkea mahtumaan voit käyttää elementtejä vaatekaapistasi esimerkiksi makuuhuoneen sisustamisessa. Laita kauniit kengät ja hattu esille kirjapinon päälle tai tarjottimelle. Huiveja tai vöitä ja koruja voi asetella kauniisti isoon lasipurkkiin.

#vaatekaapinsiivous #asusteetsisustuksessa

#vaatekaapinsiivous #asusteetsisustuksessa

Kapselivaatekaapit


Palataan blogiaiheen alkuun. Jos olet järkevän vaatekaapin ystävä, paras vaatekaappi-tyyli sinulle on kompakti- kokonaisuus, joka sisältää yhdestä kolmeen kapselia. Kun kapseleiden vaatteet kuluvat loppuun, täydennät vain varastoasi kyseisten vaatteiden osalta.


Voit välillä siirtää yhden kapselin kokonaisuudet tauolle laatikkoon. Näin saat kaapistasi entistä selkeämmän ja helpomman.

Selkeänkin vaatekaapin ystävä voi maustaa pukeutumistaan statement-korulla tai näyttävällä huivilla tai päähineellä. Tällöin tyyli säilyttää yksinkertaisuutensa, mutta on silti persoonallinen.


Jos taas pidät kaikenlaisista väreistä, kuoseista ja tyyleistä kapseleiden merkitys korostuu entisestään. Kiireisenä aamuna voi olla, että et yhtäkkiä keksikään, mitkä vaatteet kaapistasi muodostaisivat kivan yhdistelmän.


Kun laitat osan vaatteistasi tauolle kirjoita laatikoihin selkeästi mitä ne sisältävät. Vielä parempi on ottaa vaatteista kuva, jonka laitat laatikon kylkeen. Näin säästyt tuntien tonkimiselta ja sen aiheuttamalta sekasorrolta, jos haluatkin päälle punaisen neuleen, joka ei ollut tämän kuukauden kapselissa.

Lisää tietoa ja esimerkin kapselivaatekaapista löydät täältä.


Kirjoita lista täydennyksistä


Kirjoita kaapin siivouksen yhteyksissä listan tarvitsemastasi täydennyksestä Näin toimiessasi et ostele turhuuksia seuraavan kerran kun pääset kauppaan. Laita lista laukkuusi tai lompakkoosi. Mitä siis kannattaa ostaa?


Kun katsot juuri siivoamasi vaatekaapin hyllyille ja henkareihin, tuntuuko, että vaatteesi ovat kyllä kivoja ja niitä on tarpeeksi, mutta pieni päivitys olisi hyväksi? Käy asusteostoksilla. Huom! Vyö on hyvä päivitys moneen vaatekaappiin.


Huomasitko, että koko vaatekaappisi on täynnä mustaa? Perehdy omaan värimaailmaasi ja osta jotain sinulle sopivissa väreissä. Aloita tutkimalla omien silmiesi, hiustesi ja ihosi väriä. Lue lisää siitä, mitkä värit sinulle sopivat täältä.


Jos pidät kokomustasta, voit piristää vaatekokoelmaasi ostamalla mustaa hieman eri materiaaleissa. Esimerkiksi paljetti- tai nahkavaate on hyvä valinta.


Suositko pelkkiä housuasuja? Ota ostoksille mukaan lempihoususi ja kokeile vaihteeksi yhdistää ne mekon kanssa.


Onko sinulla vain yläosia tai vain alaosia? Osta sitä mitä sinulta uupuu ja älä eksy alessa ostamaan vaan entistä enemmän sitä mitä sinulla jo on.


Haluatko stylistin auttamaan sinua vaatekaapin siivouksessa tai shoppailussa? Voit myös tilata minut rakentamaan itsellesi arkea helpottavan kapselivaatekaapin. Soita 045-8529121 tai laita sähköpostia osoitteeseen niinalumisalmi@gmail.com. Saatavilla myös lahjakortti :)

#vaatekaapinsiivous #stailauspalvelut #pukeutumispalvelut #lahjahanelle518 views0 comments

Recent Posts

See All