Search
  • niinalumisalmi

Miten löytää oma tyyli ?

Miten itselleen sopivan tyylin voi löytää? Paras tapa aloittaa tyylin rakentaminen on kysyä itseltään seuraavat kysymykset. Millainen persoona olet? Mistä asioista pidät? Millainen elämäntyylisi on? Mitkä ovat vartalosi vahvuudet?


oma tyyli, omat värit, stylistin palvelut

Joskus kaikki edeltävien kysymysten vastaukset eivät tule helposti. Kysy silloin ystävältä tai perheenjäseneltä, joka tuntee sinut hyvin.


Itsekritiikki voi olla liian armotonta. Toinen ihminen näkee sinut yleesä paljon positiivisemmin. Joskus sinua kuvailevat sanat löytyvät helpommin ystävän avustamana.

Mistä väreistä pidät ja mitkä värit sinulle sopivat? Omiin väreihin kannataa tutustua perinpohjin katsomalla tarkkaan mm. omissa silmissä näkyviä eri värejä ja sävyjä. Oma luonnollinen huulten puna on hyvä ohjenuora huulipunan valinnassa. Jos haluat luonnolliselta vaikuttavan ja tyylikkään punan, valitse punaisen sävy huultesi mukaan, mutta paria astetta tummempana. Lue omien värien löytämisestä täältä.Löydä tyylisi, löydä värisi. Stylisti


Tyyli voi muuttua; vuosittain, kuukausittain tai jopa päivittäin, persoonasta riippuen. Voit myös tykätä vaihdella kahden tai muutaman eri tyylin välillä kausiluontoisesti. Sama henkilö voi olla päivästä riippuen boheiimi tai klassinen.


Klassinen hametyyli, löydä tyylisi

Kukaan ei ole yksiselitteinen ja koko elämänsä ajan samanlainen. Mieltymykset vaihtelevat, vartalo muuttuu, harrastukset ja mielenkiinnonkohteetkin voivat mennä välillä uusiksi. Siksi omaa ilmettä kannattaa välillä päivittää.


Tyyli ei välttämättä kulje käsikädessä sen kanssa, mitä edustat. Se, että olet taiteellinen ja räiskyvä ei tarkoita, etteikö vaatetuksesi voisi olla välillä hyvinkin rauhallinen ja seesteinen. Tyylisi voi antaa sinulle levollisuutta tai päinvastoin energisoida, riippuen siitä millaisia tuntemuksia haluat itsessäsi ja muissa herättää.


Oman tyylin löytäminen


Mm. edellämainittujen asioiden ohjaamana syntyy tyyli. Rakennan asiakaitteni tyylit aina haastattelun pohjalta. Liikkeessä tai vaatekaapissa tekemääni työtä edeltää aina perusteellinen esivalmistelu. Sinä voit valmistautua seuraavaan ostoksilla käyntiin mm. seuraavien vinkkien saattelemana.  • Tarkastele, miten pukeutuneet ihmiset herättävät sinussa positiivisia tuntemuksia. Ihailetko jonkun tietyn ihmisen pukeutumista? Nappaa tyylistä jotain, mikä sopii värin tai mallin puolesta sinulle.


  • Kokeile vaatekaupassa päälle jotain sellaista, mitä et tavallisesti sovita. Jotkut vaatteet näyttävät mitäänsanomattomilta henkarissa, mutta oikean ihmisen päällä upeilta. Sinä voit olla se ihminen.


  • Ole valpas itse asettamiesi rajoitusten suhteen. Nakkaa romukoppaan ajatukset siitä, että sinä et olisi kaunis. Jotkut vaatteet eivät toki saa sinua näyttämään yhtä hyvältä kuin toiset, mutta jos uskot olevasi kauneuden ulkopuolella, olet väärässä.


  • Turhat estot kannattaa hylätä. Turhanpäiväisiä mietteitä ovat esimerkiksi; " mitä muutkin nyt ajattelisivat, jos tällä tavalla pukeutuisin?", "enhän minä voi näin pukeutua, kun olen vain tällainen ja tällainen", "muut varmaan miettisivät, että mitä tuokin oikein luulee itsestään". Sinä olet se, jonka päällä ne vaatteet ovat. Oikeanlaiset vaatteet päälläsi, sinun kuuluu ajatella itsestäsi "vau, näytänpä kauniilta!"


  • Pidä mielessä myös oman vaatekaappisi sisältö ja siivoa ja raivaa välillä, että tiedät selkeästi mitä tarvitset ja huomaat myös toistamasi mahdolliset virheostot tai heräteostot. Lue lisää vaatekaapin siivouksesta täältä.Miten löytää oma tyyli? Stylisti
Kuva: MimosArtPhotography.

Jos tarvitset apua oman tyylisi löytämisessä, autan todella mielelläni! Voin auttaa sinua myös esimerkiksi silmälasiostoksilla, sopivien hiustyylien hahmottamisessa tai suunnitella sinulle tärkeään tilaisuuteen tai valokuvaukseen sopivan tyylin.


Kurkkaa #upeasinä fantasiastailaus /valokuvaus, jos toivot aivan erityistä kokemusta yhdistäen stailauksen ja valokuvauksen. Voit perehtyä palveluihini täältä tai tiedustella stailauspalvelua, joka ei löydy listalta täältä. Voit myös soittaa minulle numeroon 045-8529121 tai lähettää sähköpostia. Järjestetään tapaaminen etänä tai kasvotusten ja keskustellaan. Seuraa minua Instagramissa, niin saat lisää käteviä vinkkejä ja tyyliaiheista inspiraatiota https://www.instagram.com/niinalumisalmi/

265 views0 comments

Recent Posts

See All