Search
  • niinalumisalmi

Miten näyttää hoikemmalta?

Updated: Nov 5, 2020

miten korostaa vyötäröä

Juhlat edessä? Haluatko näyttää hoikemmalta, mutta luulet, että ainut keino siihen on isotöinen kuntokuuri, itsesi nälkiinnyttäminen tai rasvaimu?


Uskallan väittää, että pystyt näyttämään monta kiloa hoikemmalta ja edustavalta pelkästään löytämällä itsellesi sopivat vaatteet. Vaatteet, jotka eivät peitä liikaa ja korostavat sinun vahvuuksiasi.


Väittämäni todisteena blogin kuvissa esiintyvä kaunotar. Usko tai älä, kaikissa kolmessa alla olevassa kuvassa poseeraa sama nainen. Kaikki kuvat on otettu samana päivänä.

Mikä on suurin syy, miksi epäilet korostaa vyötärön seutua? Ehkä pelkäät näyttäväsi turvonneelta ja kutakuinkin samalta kuin kuvien oikean laidan varoittava esimerkki. Välttääksesi tämän kauhuskenarion päädyt pukeutumaan säkkimäiseen kokonaisuuteen kuten nainen kuvassa vasemmalla. Kumpikaan vaihtoehto ei ole silmiä hivelevä, vai mitä?


Kaikki perustuu oikeanlaisten, oikeankokoisten vaatteiden valintaan.


Jos vyötärösi erottuu vartalossasi selvästi kapeampana, miksi et korostaisi sitä. Ei ole väliä, onko sinulla mielestäsi muutama ylimääräinen kilo. Usko pois, oikealla pukeutumisella näytät upealta.


Miten korostat vyötäröä?


Monissa vaatteissa on vyötäröä korostavia yksityiskohtia: rypytykset, nyörivyö, nyöritykset, laskokset jne. Kietaisumekot sinänsä ovat loistavia vartalolle kuin vartalolle. Peplum-helma paidassa ( kuten kuvakollaasissa keskellä) tai mekon yläosassa peittää pienen turvotuksen hyvin ja tuo tiimalasi efektiä vartaloon.


Kiinnitä huomiota siihen, että yksityiskohdat ja leikkaukset vaatteissa ovat oikealla kohdalla sinulle. Vyötärön paikka voi vaihdella suuresti eri ihmisillä. Toisilla se voi olla miltei rintojen alla, toisilla taas lähellä napaa.


Jos yksityiskohdat sijoittuvat oikean paikan ylle tai alle ne eivät tuo sinua esille parhaimmillasi. Yksityiskohdat juhlapukeutumisessa tuovat persoonallisuutta ja vievät katseen sinne mitä sinä haluat korostaa.

Jokaisen naisen tulisi omistaa bleiseri ja takki, joka on juuri hänen vartalolleen räätälöity. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun pitäisi teetättää itsellesi vaateompelijalla; on mahdollista useissa tapauksissa löytää se myös vaateliikkeestä.


Taitavan ompelijan tekemä ajaton vaate on toki investointi, joka ei mene hukkaan. Takki, joka istuu kuin hansikas antaa sinulle edustavat raamit ja tuo esiin vyötärön.

Jos et jo omista vyötä, osta itsellesi sellainen nyt. Lähes jokaiselle vartalolle löytyy sopiva vyö ja sopiva tapa käyttää vyötä vartaloaan imartelevalla tavalla. Vöitä on monenlaisia; nyörimäisiä, kankaasta tehtyjä ja nahkaisia, leveitä ja kapeita, koristeellisia ja pelkistettyjä. Jopa huivi tai pitkä kaulakoru voi käydä vyöstä. Kankaiset ja nyörimäiset vyöt sopivat yleensä jämäköiden nahkavöiden sijaan paremmin mikäli vyötärösi ei erotu.


Jos sinulla on selkeä vyötärö ja kurvikas vartalo voit käyttää vyötä kuten kuvissa on esitetty: sekä bleiserin, että mekon päällä. Jos vartalotyyppisi on suorempi ja takapuolesi ei erotu pyöreänä, laita vyö mekon päälle ja anna yläosan takin tai jakun laskeutua vapaammin.

Vielä yksi vinkki, joka ei suinkaan ole itsestäänselvyys: osta ja säilytä kaapissasi vain oikeankokoisia vaatteita! Yksi askel lähemmäksi kauhuilmettä on ostaa itselleen liian pieni mekko joka puristaa ja kiristää joka puolelta.


Edeltävä pätee muihinkin vaatteisiin. Jos sinulla on liian pienet, matalavyötäröiset housut ja tiukka paita, ne puristavat jenkkakahvat esiin paremmin kuin mikään muu. Ei ihme, jos katselet itseäsi peilistä epätoivoisena ja luulet olevasi toivoton tapaus.


Sopivat alusvaatteet


Palataan takaisin varoittavan esimerkin ongelmiin. Makkarankuorimaisen kauhuskenaarion vältät ostamalla itsellesi alusvaatteet, jotka eivät purista.


Osta mieluummin hieman vyötärönauhaltaan löysähköt alusvaatteet. Liian tiukat porautuvat ihoosi aiheuttaen vatsamakkaroiden pullistumisen esiin korostetusti.


Paras alushousumalli istuvamman mekon kanssa on ehdottomasti korkeavyötäröinen. Erinomaisia valintoja ovat myös bodyt ja alusmekot sekä erityisen korkeavyötäröiset keskivartalon muotoiluun tarkoitetut alushousut.


Sukkahousut voivat väärien alushousujen kera aiheuttaa tuplaten ongelmia. Mitä enemmän kiristäviä kuminauhoja vyötärön alla, sitä enemmän "turvarenkaita" vartalosi ympärillä.


Vältä näitä


Palataan takaisin varottavien esimerkkien ongelmiin. Kuvan nainen on valinnut itselleen myös vääränlaisen, laatikkomaisen ja liian väljän bleiserin. Vaikka värit sopivat hänelle hienosti, niiden muoto ja materiaali ei ole paras mahdollinen.


Mekon ohut trikoo paljastaa helposti kaikki pienimmätkin muhkurat ja jakun väljyys levittää yläosaa entisestään.


Seuraavan kuvan esimerkin strategia on häivyttäminen. Kaapumainen kokonaisuus takuulla peittää kaiken. Valitettavasti myös kaiken hyvän ja saa sinut näyttämään isommalta kuin olet. Jos olet malliltasi rintava, leviää koko kokonaisuus rintoja mukaillen saman levyiseksi.


Olkapäiden peittämiseen huivi voi juhlissa olla hyvä ratkaisu, kun muu asu on vartalon linjoja korostava. Kuvan mallin tapauksessa se vain tukee ilmeen kokonaisvaltaista telttamaista vaikutelmaa.


Olen kuvannut molemmat mekot paranneltuina versioina, jotta näet miten pienestä kaikki on kiinni. Pukemalla oikeanlaiset alusvaatteet trikoomekon alle ja hyvin leikatun bleiserin päälle, kokonaisuudesta tulee kantajaleen pukevampi. Lisäämällä vyön saat vaatekaappissasi mahdollisesti kummittelevasta kaapumekosta tai tunikasta huomattavasti imartelevamman.

Oikean pukeutumisen lisäksi ota juhliin mukaan hyvä ryhti. :) Se tekee ihmeitä!

Muista: sinä et koskaan ole vääränlainen, vaatteesi voivat olla vääriä sinulle.

319 views0 comments

Recent Posts

See All