Search
  • niinalumisalmi

Miten valitset sopivat silmälasit?

Olet sitten menossa ostamaan silmä- tai aurinkolaseja, molempien ostamisessa kannattaa ottaa huomioon muutama seikka. Sopivat lasit eivät kilpaile sinun kanssasi, vaan tuovat esille sinut sellaisena kuin olet. Kävimme katsomassa laseja Raahessa Nissenillä ja Raahen Silmälasilla.
Jos olet räväkkä ja haluat erottua ja näkyä, kasvojasi kehystävät lasitkin voivat olla näyttävät ja vahvat. Jos pidät maanläheisestä ja yksinkertaisesta, voi sinulle paras valinta olla silmälasityyli, joka pidettäessä on ikäänkuin laseja ei olisikaan.
Tummat kehykset eivät ole niin synkän näköiset, jos ne eivät ole paksut ja jykevät. Lisää raikkautta edeltävien kuvien kehyksiin tuo valkoinen sisäpinta, joka myös valaisee katsettta ja kokonaisilmettä.

Sangoissa ja kehyksissä olevien värien kannattaa olla sellaisia sävyjä, jotka sopivat sinulle. Jos siis silmien- ja ihon värisi ovat kylmiä, kylmien sävyjen suosiminen myös kehyksissä on suositeltavaa. Kuvan mallille kuten myös sinulle, jonka luonnollinen väritys on kylmä sopivat esimerkiksi erilaiset vihertävän siniset väritykset erinomaisesti.


Aurinkolaseissa linssin väritys tuo lisäksi oman vaikutelmansa. Jos olet luonnollisilta sävyiltäsi lämmin, valitse ruusukultaa, kultaiseen ja lämpimän oranssin ruskeaan suuntaan taittuvaa ruskeaa. Itselleni sopivat juuri tämän tyyppiset värit.

Siroille ja pienille kasvoille on yleisesti parempi valita siroja ja kapeita kehysmalleja ja pidemmälle kasvonmallille ja kookkaamalle kasvonluustolle sopivat hyvin isommat kehykset.


Värin ja koon lisäksi kiinnitä huomio kehysten mittasuhteisiin ja linjoihin. Kuten vaatetuksessa poikkilinjat jakavat vartalon pituutta ja pystylinjat leveyttä lasien linjat tekevät samaa kasvoille. Katso, että lasit osuvat oikeisiin kohtiin kasvoillasi.

Laseilla voi luoda pirteyttä väsyneille kasvoille. Esimerkiski cat eye - tyyppinen efekti laseissa tai yläpainotteinen kehys voi tuoda ilmeeseen kivasti nostatusta.


Lyhesti sanottuna kiinnitä huomiosi seuraaviin asioihin lasiostoksilla.

  • Lasien koko vs omien kasvojesi ja vartalosi koko

  • Lasien persoona vs sinun persoonasi

  • Lasien väritys vs oma värityksesi

  • Kehysten paksuus, malli, kaarevuus, mittasuhteet jne. vs sinun kasvojesi piirteet, pituudet ja leveydet


Kaikista suosituksista huolimatta kaikkein tärkein asia on, että pidät itse laseistasi. Jos haluat hullutella isommilla ja värikkäämillä kehyksillä, vaikka oletkin pienikokoinen, persoonasi voi olla sen verran "suuri" että jättilasit istuvatkin niinkuin valettu.


Lasit ovat myös oiva tapa muuttaa omaa ulkonäköä ilman suurta vaivannäköä, eli jos kyllästyt helposti tai et jaksa suuremmin meikata, osta itsellesi useammat lasit. Lasien päälle vaihdettavat osat ovat myös hauska valinta vaihtelunhaluiselle.
Lähde kanssani aurinkolasiostoksille tai päivitä silmälasisi kevääseen! Soita 045 8529121 tai lähetä sähköpostia niinalumisalmi@gmail.com. Voit varata myös vaikka vaatekaappisi kevätsiivouksen. Kaapin siivouksen yhteyksissä saat varmasti myös uutta inspiraatiota pukeutumiseesi :)

127 views0 comments

Recent Posts

See All