Search
  • niinalumisalmi

Mitkä värit sopivat sinulle?

Updated: Oct 20, 2020

Tiedätkö mitkä värit sopivat sinulle? Miksi sillä ylipäätään on merkitystä, mihin väriin pukeudut? Miten tunnistat oman värimaailmasi?


mitkä värit sopivat sinulle?
Lämmin lohenpunainen vai kylmä fuksia?

Se, mitkä värit sinulle sopivat määräytyy ihon-,silmien- ja hiusvärin perusteella. Värianalyysin mukaan ne, joille sopivat kylmät värit, edustavat vuodenaikoja kesä tai talvi. Ne, joille sopivat lämpimät värit, kuuluvat vuodenaikoihin kevät ja syksy.


Pukeutuessasi itsellesi sopiviin väreihin, näytät parhaalta versiolta itsestäsi. Omien värien tunteminen antaa selkeyttä vaatevalintoihin ja shoppailureissuille.

Värien jaottelu


Värit määritellään kylmiksi jos ne sisältävät sinistä tai lämpimiksi jos ne sisältävät keltaista. Esimerkiksi jos punaiseen laitetaan ihan tilkka sinistä sen sävy kylmenee tai jos siihen lisätään keltaista tulee punaisesta entistä lämpimämpi.


Sinisestäkin on olemassa lämmin sininen ja keltaisesta kylmä keltainen. Eli vaikka sinulle sopisivatkin lämpimät värit, sinulle on olemassa oma sinisen sävy. Myös kylmän värimaailman edustajalle voi löytyä sopiva keltaisen sävy. Kuvien korteissa lämmin sävy ylimmäisenä ja kylmät sävyt alimmaisena.

Kaikki neljä vuodenaikaa voidaan jakaa vielä kolmeen tai jopa neljään tarkemmin eroteltuun alakategoriaan,sillä värisävyt voivat poiketa toisistaan valöörin ja värikylläisyyden suhteen. Valööri kertoo kuinka paljon väriin on lisätty valkoista ts. kuinka vaalea väri on. Värikylläisyys määrittelee kuinka paljon puhdasta sävyä on pehmennetty harmaalla.


Tutki kuinka vaaleat ja puhtaat ovat sinun luonnolliset värisi hiuksissa, silmissä ja ihossa. Tue omia sävyjäsi valitsemalla samaa tummuusastetta olevia värejä vaatetukseesi.

Karkeasti voidaan sanoa, että kylmät, vaaleat ja pehmeät sävyt sopivat sinulle jos olet kesä. Jos olet kevät, värisi ovat lämpimiä, vaaleita ja pehmeitä. Talvisävyt ovat kylmiä, tummia ja kirkkaita. Syksyn värit taas lämpimiä, suurimmaksi osaksi pehmeitä.


Oikea vai väärä väri


Värien merkitys korostuu yläosissa, huiveissa ja muissa asusteissa, jotka asettuvat lähelle kasvoja. Erityisen tärkeää värimaailmansa tunteminen on, mikäli ei halua tai ehdi meikata ollenkaan.Käyttämäsi värit voivat viedä värin kasvoiltasi ja saada sinut näyttämään kalpeammalta ja jopa vanhemmalta kuin olet.

Syksyinen, mausteinen punainen tekee edellä mainitun vaikutelman enemmän kylmää värimaailmaa edustavalle henkilölle, kuten kuvista voi nähdä. Tummemmassa viininpunaisen suuntaan menevässä ruskeanpunaisessa paidassa on kuitenkin ripaus sinerrystä ja siksi se toimii paremmin.


Jotkut värit näyttävät upeilta vaatteissa, mutta päälläsi vievät huomion sinulta. Lämmin oranssin punainen on kuvassa esiintyvälle mallille juuri tällainen väri. Oranssi tai persikka on sinulle erinomainen valinta mikäli edustat vuodenaikoja kevät tai syksy.


Koska kuvan mallin edustama värimaailma on kylmä sinipohjaiset värit näyttävät kauniilta hänelle. Mm. sinistä sisältävä pinkki sopii kylmille vuodenajoille hyvin. Jos sinulle sopivat enemmän lämpimät värit kuten auringonkeltainen ja muut ruskaiset värit sinun tulisi välttää voimakasta lilan suuntaan taittavaa pinkkiä, sillä silloin kaikki näkevät sinun sijastasi vain asusi.


Pehmeä ja kylmä vaaleanpunainen on sinun juttusi, jos olet vaalea ja viileä kesä. Sen sijaan kuvassa esiintyvälle mallille harmahtavan vaaleanpunainen on hieman liian haalea. Ilman meikkiä värisävy veisi kaiken värin kasvoilta.


Valitessasi itsellesi sopivia värejä, muista:


  • Älä meikkaa vahvasti, mikäli et meikkaa näin usein muutoin. Vahvasti meikattuna sinulle voi näyttää sopivalta väri, joka muutoin olisi sinulle liian haalea tai voimakas.

  • Katso värejä mahdollisimman neutraalissa valossa. Lämpimänvärinen hehkulamppu tai vaihtoehtoisesti hyvin viileä sinertävä valo antavat väreihin oman sävynsä.

Alla todella hyvin yksinkertaistettu ja riisuttu ohjeistus siitä miten tunnistat oma vuodenaikasi:


Jos olet luonnostasi vaalea (ihosi punertaa vähän) ja sini/vihreäsilmäinen ja sinulla on myös vaaleat tai keskivaaleat hiukset (se kuuluisa maantienharmaa luonnollisena)>Olet mitä todennäköisimmin kesä.


Jos olet vaalea/keskivaalea, hiuksissasi on hieman punerrusta tai kullan/oljen sävyä>Olet luultavemmin kevät.


Jos hiuksesi ovat tummat ja ihosi erottuu siihen verrattuna todella vaaleana>Olet suurella todennäköisyydellä talvi.


Jos hiuksesi ovat punaiset tai lämpimän ruskeat, silmäsi ruskeat tai lämpimät vihreät>Olet todennäköisesti syksy.


BONUSOHJE! Nauti pukeutumisesta ja väreistä. Jos joku väri saa sinut näyttämään kalpealta, mutta rakastat sitä, meikkaa vahvemmin ja muista poskipuna. Jos et jaksa meikata, niin osta vaikka kengät tai alaosa lempivärissäsi. Näin väri ei riitele oman värimaailmasi kanssa niin voimakkaasti.

590 views0 comments

Recent Posts

See All