Search
  • niinalumisalmi

Ratkaisu vaatekriisiin

Updated: Nov 5, 2020

Sinäkin varmasti tunnistat joka naisen ikuisuusongelman: mitä päälle tänään? Käännät kaapin ylösalaisin ja lopulta koko huone tai vähintään sänky on vaatevuoren alla.


Vaihtoehtoisesti olet ehkä kuluttanut puhki vain yhden luottoparin farkkuja ja mustan bleiserin, joka on päälläsi töissä joka päivä? Ehkä kaipaat vaihtelua, tai yksinkertaisesti helpompaa arkea, tyytymättä silti näyttämään samalta joka päivä?


Käytännöllinen ja kompakti kapselivaatekaappi on ratkaisu moneen kriisiin. Jos sinulla on runsaasti vaatteita, jaa vaatepaljous noin 7-10 vaatteen kokonaisuuksiin. Kokonaisuuden osien kannattaa olla väreiltään ja tyyliltään yhteensopivia, jotta kapseli on mahdollisimman monipuolisesti hyödynnettävissä.


Kun vaihtoehtoja ei ole määrättömästi ja kaikki sointuu yhteen, on huomattavasti helpompi valita sopivaa päälle. Yhtä kapselia voit helposti hyödyntää kaksi tai jopa neljä viikkoa, riippuen kuinka vaihtelunhaluinen olet.

Esimerkki- kapseliin kuuluu 2 mekkoa, 2 housut, musta perustoppi, tunika, pitsipaita, bleiseri, paitapuseromekko ja edestä aukeava paitapuseromainen yläosa. Lisäksi vaihtelua antavat erilaiset huivit ja muut asusteet ja korut.


Mallin omasta vaatekaapista kootun kapselin kenkävaihtoehtoina ovat musta avokas, saapas sekä kantaosasta käärmekuosilla piristetty nilkkuri. Kokosin kapselista kuviin vaatekokonaisuudet viikoksi.

#käytännöllinen pukeutuminen #kapselivaatekaappi

Päivä 1. Paitapuseromekko + paitapusero auki


Muuten kokomustaa kokonaisuutta piristää paitsi khakin vihreä paitapusero ja ruskea vyö myös kokonaisuuden osien erilaiset materiaalit.


Vyö oikealla paikalla, oikein puettuna kaventaa vyötäröä silmissä monta senttiä. Jos sinulla on tiimalasimainen vartalo voi vyön pukea sekä mekon, että yläosan päälle. Vyön pukeminen bleiserin tai takin alle on hyvä idea, jos haluat luoda rennomman ilmeen ja et halua tuoda peppuasi selkeästi esille.


Saappaat ovat kylmempien vuodenaikojen mekkolookin pelastus. Ne ovat myös täydelliset jalkineet sinulle, jos arastelet hameiden käyttämistä. Valitse sinun vartalollesi ja persoonallesi sopiva hame- tai mekkomalli. Lisää täydellinen saapas; varrelliset kengät peittävät pienet epävarmuutesi ja tuovat sääresi mallin esiin edustavalla tavalla.


Päivä 2. Pitsipaita + paitapuseromekko takkina + mustat housut


Paitapuseromekko on tässä kokonaisuudessa auki takin tyyliin. Paitapuseromekon monipuolisuudesta vaatteena voit lukea lisää seuraamalla tätä linkkiä.


Pitsisen yläosan kauniit hihat tulevat esille, kun mekon hihat on käännetty. Jos sinulla on kauniit sirot ranteet ja nilkat käännä hihoja ja lahkeita tuodaksesi vahvuutesi esille.

Älä käännä lahkeita, jos pidät matalia kenkiä. Siinä tapauksessa tämä niksi vain lyhentää sinua.


Päivä 3. Bleiseri+ Mekko pussittavalla helmalla yläosana + siniset farkut


Koska mekossa on pussittava helma, sen saa käännettyä helmakuminauhan avulla pitkän yläosan pituiseksi. Näin sitä voi hyvin pitää housujen kanssa.


Huivin sitomisesta ei aina kannata tehdä isoa ongelmaa. Huivia voit pitää kuvan osoittamalla tavalla vaikka rennosti suorana. Huivin muodostama pystylinja hämää katseen kiinnittämään enemmän huomiota pituuteen leveyden sijasta.


Päivä 4. Tunika yläosa + mustat housut


Tunikan kaunis selkä on katseenkääntäjä. Jos olet menossa ulos työpäivän jälkeen ja bleiserin tai neuletakin alla on tällainen hihallinen yläosa, ei sinun tarvitse muuta kuin riisua bleiseri pois, mahdollisesti vaihtaa kengät ja olet valmis.


Kuvan tunikan tyyppisen yläosan kanssa ei kannata pukea kaulakoruja valmiiksi koristellun kaula-aukon takia. Myös korvakorujen kannattaa olla maltilliset. Sen sijaan sormuksia voit hyvin pukea monta.


Päivä 5. Mekko pussittavalla helmalla + paitapusero yläosa


Mekko, jossa on montaa eri väriä on helppo yhdistää monen eri vaatteen kanssa. Tämän mekon kanssa voit pukea päälle mustaa, savun sinistä, harmaata, kerman sävyistä, ruskeaa ja khakin vihreää.


Jos edellä mainitun tyyppinen monikäyttöinen vaatekappale tulee sinua vastaan shoppailureissulla, se voisi olla erinomainen lisä vaatekaappiisi. Valitse vaate sellaisilla väreillä, joista mahdollisimman moni sopii sinulle ja kaapistasi jo löytyviin vaatteisiin.


Rusetti kaula-aukossa on kiva yksityiskohta mekossa. Tällaisen yksityiskohdan voit helposti luoda myös yksinkertaiseen mekkoon tai yläosaan sitomalla huivin kuvan kauluksen tyyliin. Tarpeen tullen huivikauluksen voi kiinnittää parilla pienellä hakaneulalla. Vyötärö on asussa jälleen tuotu esiin vyön avulla.


Päivä 6. Mustat housut+paitapusero

Iso musta huivi tai poncho on ihanan naisellinen vaihtoehto neuletakille tai bleiserille. Jos työpaikallasi on viileää voit myös pukea huivin ohuen neuletakin päälle.


Kun muu kokonaisuus on pelkistetty on kiva kun kengissä on joku juju. Näissä nilkkureissa se on kenkien takaosassa oleva käärmemäinen kuviointi.
Päivä 7. Bleiseri + musta mekko + pitsipaita.


Jos löydät itsellesi sen aivan täydellisesti istuvan lempibleiserin tai farkut, jotka mainitsin jo blogikirjoituksen alussa, osta niitä mieluiten kaksin kappalein.


Perusvaatteet ovat vaatekaappisi kulmakiviä, joiden ympärille on hyvä rakentaa. Yksi vaate kuluu helposti puhki, kun sitä käyttää usein.


Strassein koristellut irtohihat muuttavat nopeasti ilmeen aavistuksen juhlavemmaksi. Nämä kauniit käsivarsien lämmittimet mahtuvat mukaan pienenpäänkin käsilaukkuun.


Haluatko, että tulen auttamaan sinua vaatevuoresi kanssa?

Tilaa kapselivaatekaappi tai vaikka koko vaatekaapin siivous niin helpotetaan sinun aamujesi vaatekriisejä. Lue lisää palveluistani tästä.

193 views0 comments

Recent Posts

See All