Search
  • niinalumisalmi

Talvitakki ja takin asustaminen

Talvitakki on pitkäaikainen sijoitus ja etenkin Suomessa takkia tulee pidettyä iso osa vuodesta. Talvitakin hankintaan kannattaa panostaa. Blogikirjoituksen kuviin on lainattu takkeja, asusteita ja kenkiä Raahen Modasta ja Kenkä Casasta.


Takin tulee istua sinulle hyvin ja tuoda esiin sinusta ainoastaan parhaat puolesi. Paitsi ulkoillessa, se on päälläsi myös kauppareissuilla ja kun menet ystäviesi kanssa kahville, elokuviin, syömään jne. Töissä takki on esillä kun menet tapaamiseen työpaikan ulkopuolella. Takki on siis edustusvaate, joka yhdistyy ensivaikutelman antamiseen.

Jos mahdollista, kannattaa sijoittaa kahteen tai kolmeen takkiin. Lenkkeily ja ulkoilutakki on eriasia kuin takki, joka puetaan päälle teatteriin tai treffeille. Jos on pakko valita vain yksi takki, valitse noin polveen ulottuva malli, joka on väriltään tumma.


Upea petrooli ja täydellinen istuvuus

Takin värin sopivuus juuri sinulle on myös tärkeää, takki on nimittäin erittäin hallitseva vaate yleisilmeessä ja lähellä kasvojasi. Jos hankit mustan takin, sen kanssa pidettävät asusteet ovat todella keskeisessä roolissa.


Mustaa ja muita tummia värejä voi raikastaa esimerkiksi sähäkän värisillä kengillä ja laukulla, kuten kuvassa. Upean väriset kengät on tehty ympäristöystävällisemmällä ja kromivapaalla värjäysmenetelmällä, kasvisparkitsemalla.


Yllä olevassa kuvassa takki on tumman värinen, mutta siinä on ihana petroolin sävy, joka sopii kantajalleen upeasti. Sama kaunis petrooli on pohjasävynä myös paidassa, jonka kuosiin pystyy helposti yhdistämään monenvärisiä vaatteita.


Musta, edestä turbaanimainen panta on mukavaa vaihtelua perinteisemmälle pipolle ja pitää silti korvat lämpiminä. Jo pelkällä päähineellä saat vaihtelua ulkoiluilmeellesi.


Sporttinen ja lämmittävä, klassinen sininen

#klassinentalvitakkityyli #tyylikästalvitakki #talvityyli

Tummissa sävyissä löytyy paljon muitakin värejä kuin musta. Mm. edeltävän kuvan kaltainen sinivihreä petrooli ja yläpuolella kuvassa oleva sininen ovat turvallisia ja monen vuodenaikatyyppiin sopivia sävyjä. Edellä mainittujen lisäksi harmaa on kaunis, käytännöllinen ja monipuolinen väri yhdistellä.


Jos sinulla on useampi takki, yksi voi hyvin olla vaikka vaalea beige tilaisuuksiin, joissa haluat olla edustavampi. Yllä olevassa kuvassa näkyy kuinka ihana ja klassinen väriyhdistelmä beige ja utuiset vaaleansiniset ja punaiset ovat yhdessä sinisen kanssa.


Jos haluat lukea lisää väreistä ja värien yhdistämisestä, lue blogikirjoitukseni "Mitkä värit sopivat sinulle?" ja " Mitkä värit sopivat yhteen?"


Vartalotyyppi on tärkeä ottaa huomioon myös takin valinnassa. Jos sinulla on selkeästi erottuva vyötärö, suosi takkeja, jotka tuovat sen esille.


Voit valita takin, jossa on jo leikkauksin luotu vartaloa myötäilevä malli ja mahdollisesti myös takin kanssa samaa materiaalia oleva vyö. Myös kiristysnyörit takin vyötäröllä mahdollistavat vyötärön korostamisen.


Vyötärön korostamisesta lisää löydät blogiaiheesta "Miten näyttää hoikemmalta?"


Kuvan takin viisto taskunsuu ja napit tukevat tiimalasimaisuutta vartalossa ja vievät katseen myös vyötärölle. Jos taskun suu olisi vaakasuorassa lantion kohdalla se vie katseen ainoastaan lanteen kohdalle. Jos et halua viedä huomiota lantiolle, vältä tällasia taskuja. Samoin, jos et välitä näyttää rintavemmalta, vältä taskuja ja muita yksityiskohtia yläosassa rintojen päällä.


A-linjainen sopii monelle ja tehoväri piristää

#väriätalvipukeutumiseen #pirteätalvitakki

Maltillisesti A-linjainen takki sopii monelle. Leikkaus vyötärön kohdalla vie katseen kapeimpaan kohtaan. Jos sinulla on omena-vartalotyyppi, kyseisen mallinen takki voi olla hyvä valinta.


Toisaalta taas malli sopii myös sinulle, jolla on päärynä-vartalo, antaen tilaa, kätkien lantion ja tasapainottaen näin ylä-ja alaosan eroja. Myös sporttiselle ja hoikalle vartalolle tämä tyyli käy hyvin.


Varoituksen sana: älä käytä tämän tyylistä vaatetta jos rinnanympäryksesi ja hartioittesi leveys on paljon isompi kuin lantionympäryksesi. Tällöin koko vartalosi näyttää saman levyiseltä kuin rinnanympäryksesi.


Noin polvimittainen takki on yleensä paras takin pituus. Jos ole pienikokoinen, pohjepituinen malli lyhentää entisestään, jos et pidä korkojen käyttämisestä. Vyötärömitta sopii myös hienosti monelle, mutta kylmässä talvessa se ei ole käytännöllinen ratkaisu. Mieti takin pituutta valitessa, katkeaako se kohtaan, mikä vartalossasi on vahvuutesi.


Kun takkisi on kirkasvärinen voit halutessasi rauhoittaa sitä maltillisemmilla asusteilla. Mustan ja yksinkertaisenkaan ei tarvitse olla tylsää. Kultaisen väriset yksityiskohdat näissä kengissä antavat niihin lisämaustetta juuri sopivasti.


Krokotiili- ja pantterikuvio on ikimuodikas valinta asusteissa ja vaatteissa. Kuvan laukkua voi käyttää myös hillitymmästä tyylistä pitävä, sillä siinä villieläinkuosi on esillä vain mustana detaljina pukeutumisessa.


Lisäilmettä ja vaihtelua takin tyyliin

Jos sää on erityisen kylmä, voit hyvin pukea villakangastakin päälle huovutetun tai neulotun viitan tai tunikan. Näin saat muutettua myös takin ilmettä tai tuotua omaa lempiväriäsi lähelle kasvojasi.


Myös vyön käyttö takin kanssa on mahdollista. Villakankaisessa takissa toimii esimerkiksi nahka, koska se on takin tyylin mukaan arvokkaampi materiaali. Urheilullisemmassa toppatakissa vyö voi olla vaikka punottu kankainen. Vyön tulee siis tyyliltään sopia yhteen takin kanssa.


Takin valintakriteerit tiivistetysti

  • sinulle sopiva väri

  • istuvuus vartalollesi hyvä

  • pituus imarteleva

  • yksityiskohtia sopivasti ja oikeissa kohdissa

  • korostaa sinun parhaita puoliasi

  • oman persoonasi kanssa yhteensointuva

  • käyttötarkoitukseen sopiva


Ihastuitko kuvissa esintyneisiin ihaniin takkeihin, asusteisiin ja kenkiin? Ne löytyvät alimpia ideakuvakollaasin vaatteita lukuunottamatta Raahen Modasta ja Kenkä Casasta. Pidä silmällä kotisivuani ja blogiani, sillä lähitulevaisuudessa olen tekemässä yhteistyöprojektia Kenkä Casan kanssa. Jos siis kengät, vaatteet ja stailaus kiinnostavat niin pysy linjoilla! :)

243 views0 comments

Recent Posts

See All