Search
 • niinalumisalmi

Tyylikäs pukeutuminen, osa 1: Bleiseri

Bleiseri kehystää kokonaisuuden. Auki pidettäessä yläosaan muodostuu kolme pystysuoraa linjaa ja näin silmä näkee yläosan levyeden kapeampana. Napitettuna vartalonmyötäinen ja jämäkästä materiaalista valmistettu bleiseri toimii vähän kuten korsetti. Istuva bleiseri on erittäin käytännöllinen, tyylikäs ja hoikentava vaate.


Lisää neuleen, paidan tai mekon päälle bleiseri ja olet heti skarpimpi ja valmis edustamaan. Etätapaamisen tyyli on nopeasti kunnossa, kun omistat muutaman itsellesi hyvän mallisen jakun. Millainen bleiseri sopisi sinulle? Miten stailata bleiseri ja mitä pukea sen seuraksi?


Bleiseri 1.

Tiimalasimallia korostava, kultaisin yksityiskohdin koristettu, olkapäiden muoto korostettu


Joustava, vähän arkisempi materiaali sopii myös bleiseriin, kun tilanne, missä sitä pidetään, ei ole kovin formaali. Kultaiset yksityiskohdat tuovat vaatteeseen valopilkun ja kiinnittävät huomion. Tämän tyylinen jakku tuo naisellisen muodon esiin upeasti.Sopii sinulle erityisen hyvin, jos...

 • olet tiimalasi-mallinen eli vyötärösi erottuu ja hartiasi sekä lantiosi ovat aikalailla samanlevyiset

 • vartalon mallisi on suora (luo illuusiota kaarevuudesta lantiolla ja erottuvasta vyötäröstä)

 • vartalosi on omena eli keskeltä pyöreä ( piirtää ääriviivoihisi vyötärölle kapeamman kohdan)

 • pidät naisellisesta tyylistä


Bleiseri 2.

Musta, suoralinjainen, kevyttä materiaalia, huivikaulus


Suoralinjainen vaate sopii hyvin, kun haluat turvavaatteen tiukan yläosan päälle. Tällainen bleiseri tuo rentoutta asuun. Jos pidät neuletakeista tällainen bleiseri-tyyli on sinulle omiaan.


Jos vartalosi on tiimalasi-mallinen ja etenkin jos olet rintava, lisää bleiserin päälle vyö. Vaihtoehtoisesti materiaaliltaan hyvin ohuen jakun voi pukea rennompie, korkeavyötäröisten housujen alle. Jos tämän tyylinen bleiseri on auki rintavan päällä se laskeutuu rintaa mukaillen, saaden sinut näyttämään kokonaisuudessaan yhtä leveältä kuin rinnanympäryksesi.Sopii sinulle erinomaisesti, jos...

 • pidät rennommasta tyylistä

 • haluat, että päälimmäinen vaatekerros peittää muotoja

 • toivot vaihtelua perinteiselle bleiserilleBleiseri 3.

Liituraitaa, vyötärön esiintuova malli

Liituraita on hyvin aikaa kestävä valinta ja hieman pehmeämpi kuin kokomusta kuosi. Jos puhdas musta saa sinut näyttämään kurjalta, valitse mieluummin liituraita. Toisaalta, jos kaikki vaatteesi ovat mustia ja tuntuu, ettet muuta osaa ostaa, liituraita voi olla hyvä pieni piristys.


Ryhdikäs toppauksin varustettu olkalinja on hyvä, jos haluat, että hartiasi näyttävät hieman leveämmiltä. Tämä sopii mm. pullonkaulamaisille olkapäille ja päärynävartaloiselle.


Sopii sinun vaatevalikoimaasi hyvin, jos...

 • pidät klassisesta tyylistä

 • haluat vaatteen, joka hoikentaa

 • et halua ihan mustaa vaatetta


Bleiseri 4.

Kaulukseton, pituus lantion yläpuolelle, suoralinjainen, vajaamittaiset trumpettihihat


Tämän vaatteen juju on hihoissa. Ihan yksinkertaisen asunkin saa piristettyä helposti tällaisella hauskalla yksityiskohdalla.


Nyrkkisääntönä väljän bleiserin kanssa voi pitää, että se sopii paremmin yhdistettynä istuvemman alaosan kanssa. Useimmissa tapauksissa alla olevan vaatteen kannattaa jollain tavoin tuoda esille vyötärö.


Koska jakku on kaulukseton tulevat erilaiset korut, irtokaulukset jne. asusteet esiin sen kanssa erityisen hyvin.Sopii sinulle erinomaisen hyvin, jos...

 • haluat, että vaatteissasi on jokin erikoisempi yksityiskohta

 • olet pienipovinen

 • ylävartalosi on pitkän mallinen

 • jos vartalotyyppisi on suorahko ja olet melko hoikka


Toivottavasti sait näistä vinkeistä jotain uutta pukeutumiseesi! Otahan bleiseri käyttöön vaikka olisitkin vain etätöissä. Jakkuja löytyy myös mukavia ja ne sopivat hienosti rennompienkin vaatteiden seuraan! Laita minulle viestiä mikäli sinulla on toiveita blogini aiheiden suhteen. Vastaan mielelläni kysymyksiisi :).

138 views0 comments

Recent Posts

See All