Search
  • niinalumisalmi

Tyylikäs pukeutuminen, osa 4; neuleet

Updated: Feb 8, 2021

Kun ilma on kylmä tai jos olet herkästi palelevaa tyyppiä, neuleet ovat parhaat ystäväsi.

Neuletta pidetään usein sisällä vaatetuksen päällimmäisenä kerroksena, mutta sen voi hyvin heittää päälle myös ensimmäisenä. Ohut neule lämmittääkin huomattavasti enemmän ihoa vasten kuin esimerkiksi paitapusero. Kokeile pukea vaihtelun vuoksi kerrokset toisin päin.


Millä muilla tavoin voisit tuoda uutta pukeutumiseesi? Seuraavissa kuvissa ideoita.


Neuleasu 1

Hiekkaranta & Merellinen TunnelmaSiniraitainen, olkapäät paljaaksi jättävä puuvillapaita toimii myös talvessa. Pue vain neuletakki tai uhut neule alle. Beige ja sininen on ihana yhdistelmä josta tulee mieleen hiekkaranta.


Jos haluat korostaa hartialinjaa, tasapainottaa leveää lantiota tämän tyyppinen kokonaisuus sopii juuri tähän tarkoitukseen.
Neuleasu 2

Kissakuvioinen VesiputousHuivia voit hyödyntää monella muullakin tavoin kuin kaulassa lämmittämässä. Kuvan kokonaisuudessa on yksi tapa. Kesällä rannalla tämä menisi uikkareiden päällä topista.


Näin sidottuna huivi auttaa tuomaan esille vyötäröäsi ja tuo volyymia yläosaan. Vyötärön korostamisesta voit lukea lisää täältä.


Vaihtoehtoisesti todella minimalistinen, mutta silti mielenkiintoinen ilme syntyy, kun puet yksinkertaisen lyhythihaisen pitkähihaisen neulemekkosi päälle. Yhdistä siihen lempikorvakorusi tai kaulakorusi.
Neuleasu 3

Itämaiset MausteetIhana paljettivyö ei ole liian juhlava kun sen yhdistään arkisempiin vaatteisiin. Päinvastoin, se tuo juuri sopivasti säihkettä, jos maanantai-aamu masentaa.
Neuleasu 4

Hempeitä KukkaunelmiaNeutraalin beigeä kokonaisuutta voit piristää väriä antavalla huivilla. Hempeä väriskaala pysyy hallinnassa, kun valitset huivin pehmeällä värisävyllä.
Neuleasu 5

Sulavan SelkeääPue tuubihuivi pitkähihaisen päälle bolerotyylisesti ja paksu puuvillaneuletakki lisälämmikkeeksi. Aina varsinaisia koruja ei välttämättä tarvitse olla, vyökin voi olla koru.
Neuleasu 6

Pantterin Caramel LatteKauluspaita ja neuletakki on klassinen yhdistelmä, mutta mitä jos toisit siihen hieman vaihtelua? Voit kietoa neuletakin päälle vyön kanssa, jos haluat luoda neulemekkomaisen vaikutelman. Kuvan neuletakin etukappaleet ovat mokkaa jäljittelevää kangasta ja tällä tavalla puettuna mokkapinta tulee selkeämmin esille.
Neuleasu 7

Rakenteiden CoktailKaksi neulemekkoa päällekkäin lämmittää tuplasti enemmän. Pinnoiltaan erilaisten vaatteiden yhdisteleminen tuo pukeutumiseen rakenteellista mielenkiintoisuutta. Värimaailmat voivat olla neutraalit tai vain yhtä sävyä.


Kerrostaminen ei mene överiksi kun vaatteet eivät ole paksuja. Eripituiset kerrokset hihoissa sopivat erityisen hyvin pitkille käsivarsille.
Neuleasu 8

Vintageladyn pooloiluaSulkakaulusyksityiskohta ja vintagekorut tuovat poolomekkoon säihkettä. Jos olet rintava valitse mieluummin mekkomalli v-mallisella kauluksella tai laajemmalla pyöreällä kaula-aukolla. Yhdistä neuleeseen pitsiä tai tylliä ja kokonaisuus on romanttisen kevyt.
Neuleasu 9

Arjen kimallusIltapuvun juhlavuus tai muu kimaltava vaate kesyyntyy sopivasti, kun puet sen päälle neulevaatteiden kanssa. Tällä tavalla myös vaatteet, joita muuten pitäisit vain muutaman kerran, saavat lisää käyttökertoja.


Piditkö tämän blogiaiheen pukeutumisideoista? Tyylikkään pukeutumisen sarjassa aiemmin on julkaista mm. juttu nahkavaatteista ja bleiseristä.


64 views0 comments

Recent Posts

See All