Search
  • niinalumisalmi

Tyylipäivän pukeutumisvinkit

Pidin viime viikolla stailaus-päivän Kenkä Casassa Raahessa. Haluan nyt tarjota kaikille blogini lukijoille tiivistetyt tyylivinkit kyseiseltä päivältä. Vaikka koronavuosi onkin vienyt useammalta syyn pukeutua kauniisti ja epämukavat työvaatteet on voinut vaihtaa kotiasuun, miksei kotiasu voisi olla mukavuuden lisäksi nättikin?

Valitsin blogiin esimerkkejä sellaisista vaatteista, jotka ovat monikäyttöisiä tai tuovat kivan lisän ja vaihtelun vaatekaappiisi. Ehkä sinulta jo löytyy tämän tyyppisiä vaatteita ja saat vinkkien avulla jotain uutta irti vaatteesi käytöstä. Tai ehkä löydät jotain juuri sinulle sopivaa, kivaa ja piristävää uutta vaatetta.

Jos ihastut, linkkien kautta pääset suoraan Kenkä Casan verkkokauppaan. Kaikki vaatteet, asusteet ja kengät löytyvät kivijalkaliikkeestä Raahesta.


Ripaus naisellisuutta ja pehmeyttä arkipukeutumiseen

#Kenkäcasa #Raahe #tyllipaita #tyylivinkit

Ihanan naisellinen, pitsimäinen paita on aivan upea vaate vaikka sellaisenaan mustien suorien housujen tai hameen kanssa tai arkisemmin farkkujen seurana. Musta ei tämän tyyppisissä läpikuultavissa materiaaleissa, tylleissä ja pitseissä edes tunnu niin tummalta väriltä. Läpikuultava ihonväri pehmentää vaikutelmaa.


Paidan mukana tulevan mustan spagettiolkaintopin saa irti ja voit vaihtaa alle vaihteluksi topin lempivärissäsi. Olkaimet saat kiinni paidassa olevalla nepparikiinnityksellä olkasaumoihin joten ei tarvitse kiskoa ylös putoilevia olkaimia.


Jos haluat vielä arkistaa vaikutelmaa, voit pukea päälle pehmeän neuleen, jolloin paidasta jää näkyviin kaunis sidottava kaulus. Valitse esimerkiksi puuterinsävyinen neule. Näin pehmeä naisellinen tunnelma säilyy.

#tyllipaita

Paidan voisi pukea myös hihattoman tai 3/4-hihaisen mekon alle tuomaan vaihtelua mekon tavanomaiseen ilmeeseen. Malliltaan paita sopii erityisen kauniisti sirolle ja vartalolle tai pienirintaiselle.

Ihanat lahkeet

#isotkorot #statementvaate #tyylivinkit

Näiden housujen juju on lahkeissa, joissa on halkiot ja alaspäin levenevä muoto. Niille ihanteellinen pari on jykevähkö, korkeakorkoinen nilkkuri. Hiukan vajaamittainen lahje antaa jalkineille tilaa loistaa.


Materiaaliltaan housut ovat jämäkät, mutta mielyttävän tuntuiset ja joustavat. Tyylillisesti tämä alaosa menee niin arkeen kuin juhlaankin.


Lahkeet piristävät kivasti muuten ihan pelkistettyäkin asukokonaisuutta. Jos musta on sinun värisi voit siis hyvin pitää ilmeen kokomustana. Levenevä lahjemalli on hyvä tapa tasapainottaa leveää lantiota yleisilmeen kanssa.


Rento mekkolook

#monipuolinenpaitamekko #mekkotyyli

Jos useimmat mekot tuntuvat liian juhlavilta sinun makuusi, kuvassa näkyvän mekon tyyli voisi toimia sinulle. Mekko on itsessään rento ja sopii täydellisen hyvin useamman eri jalkinetyylin kanssa.


Naisellisen, mutta lämpimän asun saat kun puet päälle neuleliivin tai takin vyön kanssa sekä lämpimät sukkahousut ja pitkävartiset saappaat. Jos taas haluat rennomman ilmeen vaihda saappaan vaikka villasukkiin maihareiden kanssa.


Musta on usein turvallinen väri aloittaa mekon käyttäminen jos olet aiemmin käyttänyt vain farkkuja. Kokomustaan ilmeeseesi voit tuoda väriä asusteilla.


Kaiken lisäksi tämä mekko tuntuu aivan unelmalta päällä. Epämukavuus on siis kaukana tästä mekkotyylistä.

mekko farkkujen kanssa

Jos sinulla on jo mekko, jossa on napit edessä, pidä sitä ihmeessä myös takkina tai yläosan tyyliin. Lue tästä lisävinkkejä napillisen mekon monipuoliseen käyttöön.


Rintavan kannattaa jättää mekon ylin nappi ehdottomasti auki niin pääntie on v-mallisempi. Tämän mallinen kaula-aukko on sinulle edustavampi.


Jos vyötärösi on hoikka, muista käyttää tällöin myös vyötä ettei rento mekko saa sinua näyttämään kauttaaltaan yhtä leveältä kuin rinnanympäryksesi.


Kuvien tyyliin yläosana pidettynä ja korkojen kanssa mekko toimii myös farkkujen kanssa. Eli jos farkut ovat sinulle arkityylisi perusta, niistä ei tarvitse luopua.Moniväriset ja helposti yhdisteltävät piristäjät

Monivärisiä vaatteita ei kannata kaihtaa. Toki useaa eri väriä yhdistävä mekko voi aluksi tuntua rohkealta jos on tottunut käyttämään yksiväristä ja tummaa.


Kirjava kuosi on yhdisteltävyyden suhteen ehdoton plussa. Monivärisyys tarkoittaa myös monikäyttöisyyttä. Asua pystyy yhdistämään kaikkien niiden sävyjen kanssa, mitä siitä itsestään löytyy.

#mekkotyyli #tyylivinkit #mekkotalvella

Esimerkin mekon kanssa voisi pukea vaikka ruosteen värisen neuleen ja mustat tiukkalahkeiset samettihousut. Näin mekko toimii talvikäytössäkin.


Vartalotyyppisi huomioiden voit pitää mekon kanssa erilaisia vöitä. Nyörivyö tai kiristysnyöri itse vaatteessa on toimiva jos sinulla on omenavartalo.


Jos olet siro ja pieni valitse nyörivyö, ohut nahkavyö tai punottu nahkavyö(ylempänä kuvassa. Nämä vyöt ovat myös itsessään sirompia.


Paksu nahkavyö sopii, jos keskivartalosi on pitkä ja jos olet itsekin pitkä. Valitse siis vyö oman mallisi mukaan.


Mekon kanssa sopii hyvin vähän vajaamittainen saapasmalli. Kyseinen saapas on yleisesti erinomainen pienikokoisen naisen valinta. Älä kuitenkaan käytä tätä mittaa mikäli saapas loppuu juuri pohkeesi paksuimmalle kohdalle.


Housut mukavalla materiaalilla

Jos haluat pyöreämmän pepun, tässäpä mukavat housut, jotka toimivat kyseiseen tarkoitukseen. Housujen malli ja tyyli sopii hienosti sinulle jos pidät leggari-tyyppisistä, joustavista housuista.


Housujen sametinomainen materiaali antaa vaatteeseen oman pehmeän ilmeensä. Nämä housut ovat mukavan tuntuiset päällä ja toimivat monen jutun kanssa.


Alaosan voisi yhdistää vaikka cowboy-bootsityylisiin nilkkureihin ja ohueen farkkutakkiin. Talvella ohut farkkutakki tai samettitakki voi hyvin toimia bleiserin tapaan.


Jos sinulta löytyy vyötärö, muista korostaa sitä! Esimerkiksi neliskanttisen perusmallisen farkkutakin sijaan voit valita takin, jossa on vyötäröllä kiristysnyöri. Tällainen "vyötäröllinen" takkimalli löytyy seuraavan kuvan yhdistelmästä, jossa takin kanssa on puettu jalkaan aivan super mukavat vegaaniset maiharit ja luontoystävällisemmin tehdyt farkut.


Lisää vyötärön korostamisesta ja sen merkityksestä voit lukea täältä. Vyötärön esiin tuominen onnistuu vyön lisäksi esimerkiksi huivilla.


Luontoystävällisemmät vaatteet

vyötäröä korostava takki #vegaanisetkengät

Stailauspäivän aikana löysin useammankin luontoystävällisemmin valmistetun vaatteen ja kengät liikkeestä. Mikäli ekologinen ajattelu on sydäntäsi lähellä, mainitsen tässä muutamia.


  • M.A.P.P Farkut, joiden materiaalina on käytetty kierrätettyjä muovipulloja

  • Kengät, joiden värjäysmetodi kuluttaa vähemmän vettä

  • tai kuvassa näkyvät täysin vegaaniset kengät ( eivät sisällä mitään eläinperäistä, vaikka etupuolella onkin pieni leoparditeemainen yksityiskohta :))

Tämän yhteenvedon myötä hyvää itsenäisyyspäivää ja sunnuntaita kaikille!


103 views0 comments

Recent Posts

See All